Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gerçek manada İslam ümmeti olabilseydik...
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 3/3/2016 9:20:14 AM


.



Kıymetli yavrum,


Kur’an-ı Keriym’de bir Ayet-i Kerime var: “İnsan için kendi çalıştığından başkası yoktur ve çalıştığının karşılığı tastamam verilecektir.” (Necm Suresi, 39-41. Ayetler) Dikkat buyurun, burada Müslümanlar için denmiyor, “insanlar için” Buyruluyor. Benim Afrika’da bir sefarette görev yapan bir okul arkadaşım anlatmıştı: Sefaretin önünde bir nehir var ve bu nehirden her gün balık sürüleri geçiyor. Yani bırakın oltayı, sepeti tutsanız sepetin içi balık dolacak. Fakat o açlıktan şikayet eden insanların hiçbiri gelip bir sepet uzatmıyor. İngilizlerin bir atasözü var: “Kendine yardım etmeyene Allah da yardım etmez” diye.





Gelelim İslam ülkelerine. Önce müsaadenizle bir hikaye anlatayım: Bir gün büyük alim, büyük veli Abdülhakim Efendi Hazretleri camiden çıkmış evine gidiyormuş. Yolda birisi “Efendim, demiş, “”dua buyurun da ümmet-i Muhammed kurtulsun.” Abdulhakim Efendi Hazretleri cevap vermiş, “Evladım” demiş “sen bana Muhammed ümmetini göster, ben sana kurtulduğunu müjdeleyeyim.”


Değerli yavrum, bugün İslamı hakiki manada yaşayan, günlük hayatında uygulayan bir tek toplum gösterin. Maalesef, ne gezer.





Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhu Şad Olsun

 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]