.
Muhterem Hocam en derin hürmet ve saygılarımı sunarak gül ellerinizden öpüyorum.
21/11/2009 tarihli konferansa katılmak için günler öncesinden programımı yapıp geç kalmama adına da evden bir saat önce çıktım. salonun kapısına geldiğimde bir sessizliğin olduğunu içeride çok kimsenin olmayacağını düşündüm ancak saat tam 13.10'du. salonun kapısından içeri girdiğimde ise manevi bir atmosferde herkesin yerinde sükut ve saygı içinde oturduğunu gördüm. Ben de sessizce muhterem hocamı daha iyi görebilmek için kapının yanına oturdum. Birden hocam dönüp bana baktı sanki bir ışık demeti yüzüme aktı, kalkıp elini öptüm hayırlı dualarını diledim ve yerime geçtim. İnanılmaz bir andı. (Öyle bir an yaşarsın ki bir ömre bedel) Konferans öncesindeki sevgili Figen hanımın o içten kucaklamasını ve sonrasında yazılarından tanıdığım bir hanımefendiyle tanışmamız unutulur mu? Muhteşem güzellikte bir konferans oldu.
Allah hepinizden razı olsun…
Acizane konferanstan alabildiğim kadarıyla notlarımı anekdotlar şeklinde sunuyorum:
Hayırlı dualarla birlikte….
İslamiyet dürüstlük, çalışkanlık, edep, insana saygıdır. Namaz da dinin direği, Allaha yönelmektir. Yalnız her şey namazla, oruçla olmuyor.
Hepimiz ibadetlerimizi yapalım, ibadetlerimizi yaparken (Namaz, oruç ) aşkla şevkle yapalım.
Peygamber Efendimiz bir hadisinde şöyle Buyurur: ‘’İçinizde öyle namaz kılanlar vardır ki, kıldığı namaz kendisine lanet eder. Öyle oruç tutanlar vardır ki karşılığı sadece aç kalmaktır’’. Sadece bu ibadetlerle Allah’ın huzuruna çıktığımızda paçayı kurtaracağımızı sanıyorsak yanılırız.
Münir DERMAN Hz. Eskişehir'de Odun Pazarı Camiinde vaaz verirdi. Bir gün vaaz vermek isterken bir türlü konuşamamış ve kürsüden inmiş. Cemaatten biri sormuş, Efendim, bugün niye vaaz vermediniz diye? Münir DERMAN Hz. de ’’İçimden bir şey konuşmak gelmedi. Biri dudağıyla konuşup, biri de kulağıyla dinlerse böyle bir sohbetten kimseye hayır gelmez’’ demiş
Peygamber Efendimiz SAV'e soruyorlar: “Allah'ı en çok memnun eden ibadet nedir? diye Peygamber Efendimiz cevaben “İnsanları sevmek ve onlara hizmet etmektir.” Şeklinde cevap veriyor.
Her an Allah’la beraber olalım, buna namaz-ı daimun’da olmak denir.
Bir kimseyle karşılaştığımızda bize Allah'ı hatırlatıyorsa o kimse daimi namaz içindedir.
Biz de öyle dikkatli namaz kılıp, oruç tutalım ki hiç kimseyi incitmeden edebin simgesi olalım
Edep; saygı, hürmet, huşu içinde olmaktır.
Dünya hayatında herkese istisnasız saygı gösterelim.
Hz. Ömer’e soruyorlar örnek bir Müslümanın halk içindeki davranışı nasıl olmalıdır? Hz Ömer’in cevabı
‘’Hükümdarken halktan biri gibi olmak, halktan biri iken hükümdar gibi.’’
(Örnek olarak da Danıştay'daki odacı Hüsamettin Efendi gösteriliyor)
En Derin Hürmetlerimle……..
Şahver MERAL