.
Kıymetli Sabri Amca size sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Müsaadenizle size bir sualim olacak.
Anne olan bir kadının çalışması sizce onun evlatlarına karşı olan vazifelerini aksatır mı, sizce onlar kanaatsiz midir, çalışan kadınlar anneliklerini rafa mı kaldırmışlardır.
Ben çalışıyorum ve iki oğlum var. Her ki hayatımı da canımı dişime takarak götürmeye çalıyorum. Elimden geldiğince onlarla iyi bir şekilde ilgilenme gayretindeyim. Acaba ben kendi kendimi mi kandırıyorum yıllar sonra dönüp baktığımda boşa mı emek harcamış olacağım. Çalışarak çocuklarıma haksızlık mı yapıyorum. Doğrusu şu an çok kafam karıştı.
Yıllardır çalıştığım için eşimin ailesi tarafından hep bu nedenlerle yıpratıldım. Onların düşünce yapıları da böyle diyerek sessiz sedasız yoluma devam ettim kendimce. Ama dini içerikli diyebileceğimiz bir internet sitesinde çalışan kadın ile ilgili olumsuz yazılar okumak beni iyice sarstı ve ben acaba yanlış mı yapıyorum sorusunu sordurttu.
Efendim sizin bu konudaki görüşleriniz benim için gerçekten önemli.
Hayırlı günler diliyorum.
--------------------------------------------------------------------------------
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Kıymetli yavrum, eğer sitemizi başından itibaren takip ediyorsan şunu farketmişsindir: Ben peşin hükümlerden, önyargılardan hiç hoşlanmam. Bu kadar ağır yargılara varan insanlar acaba şunu düşünüyorlar mı, sanki çalışmayan kadınların hepsi evde her an çocuklarıyla mı ilgileniyorlar? Ben, annemi hatırlıyorum. Edebiyat öğretmeniydi. Sabah gider akşam gelirdi. Ama o akşam saatlerinde benim maddi, manevi her şeyimle ilgilenirdi. Bu ilgi öylesine içten, öylesine sıcak, öylesine candandı ki yakınımdaki insanlar bilirler, Allah’ın günü günde en az on, on beş kere annemi hatırlar, onun sözlerini tekrarlarım. Hayat boyunca da annemin ikinci bir örneğini görmedim. Öyle ev hanımları var ki kiminin aklı konkende, kiminin aklı dedikoduda, kiminin aklı alış verişte, giyim kuşamda. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Lütfen meselelere önyargıyla değil realiteyle yaklaşalım.
Değerli yavrum, benim görüşüm bu. Kendi hayatımdan da örnek verdim. Yetmiş üç milyon içinde bir ikinci Sabri Tandoğan yetiştiren anne varsa çıksın ortaya.
Canım yavrum, yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Sabri Tandoğan Efendi Hz.