.
Saygıdeğer Büyüğüm,
Öncelikle bu sitede güzel mailler gönderen saygıdeğer gönül dostlarımıza yazdıkları anlamlı yazılar ve şiirlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsi birbirinden güzel konular ve yazılar. Bunları okumak çok güzel, ancak ne var ki verilen cevapları okumak bir başka güzel, hepsinde ayrı ayrı anlamlar yüklü, güzellikler yüklü, böyle güzel düşünce ve duygulara hakim olan kardeşlerimizi görmek pek sevindirici bir olay... Bir olmak lazım hocam, Müslümanların bir diğer özelliklerinden birisi de birlik olmaları ve topluca hareket etmeleridir. Bu bence çok önemli bir konudur, kardeşlerimizi Allah için sevmeliyiz... Bütün Müslümanlar kardeştir. Bizleri bir arada tutan bağda bu olmalı diye düşünüyorum. Bizler bir oldukça gönüller bir bütün oldukça bizleri yok edemeyeceklerdir. Bu bağlamda üstümüze düşen görev bir Müslüman kardeşimiz zor durumdaysa hemen ona yardım etmektir diye düşünüyorum, Zira insanların en hayırlısı başkasına yararlı olan kişidir.
Bir diğer konuda saygı değer hocam, insanlarımıza müslümanlık çok afedersiniz ama hocam öcü gibi gösteriliyor, çağ dışı bir din gibi gösteriliyor, hani ben bir müslüman olarak doğan ve büyüyen bir insan olmasam wallahi ben de inanacağım, hele hele ülkemizde adı müslüman olan ve müslümanlıkla zerre kadar alakası olmayan insaların çokluğnu düşündükçe nasıl bir durumun oraya çıkacağını tahmin bile edemiyorum, burda şunu söylemeden geçemiyeceğim, bizlerde 4 4 lük müslümanlığı tam yaşıyamıyoruz belki ama dinimize yapılan saygısızlıklar bizleri çileden çıkarmakta,.. İslamiyet yardımlaşma dini, islamiyet sevgi dini ,güzellikler dini, güzel söz söyleme dini, kardeşlik hoş görü, barış dini savaş karşıtıtı bir din,bunların neresi kötü hocam? Bunlar mı kötü? hayır. Bunları gözleri görmeyen kulakları duymayan insanlara nasıl anlatacağız hocam? Bizler Müslüman olarak dünyaya geldik , sizce bu bizim için büyük bir şans değil mi? Allah göstermesin ya Hindistan'da ineğe tapan insanlar olarak dünyaya gelseydik halimiz nice olurdu, acaba o baskıcı ortamlarda İslamiyeti araştırmaya gücümüz yeter miydi? Gecen hafta üniversitede kücük (quiz diyorlar ben karşıyım bu gibi tabirlere) bir sınava girdim hocam, kafam karışmıştı, o ara dışardan gelen ezan sesini duydum ve içimi bir ferahlık kapladı, paylaşmadan geçemiyeceğim affedin ama Allah'a şöyle dua ettim hocam: inşallah Allah'ım bu ezan sesini ülkemizin üzerinden eksik etmez, ben her şeye razıyım tek sınavlardan kalayım tek üniversite falan olmasın ama Allah'ım bizleri ezan sesinden uzak etmesin? Sizin de dediğiniz gibi hocam bu ülkeyi kimse bölemez, Allah bizleri kendine düşman olanların safına sokmasın..
Saygılarımla ellerinizden öperim hocam
--------------------------------------------------------------------------------
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sayın Karahanlı,
Değerli yavrum, nezih, temiz ve güzel duygularla dolu mailini aldım. Çok memnun oldum. Her satırında ayrı bir güzellik var. Kısa ve özlü olarak bağlı olmamız, inanmamız gereken hususları ne güzel belirtmişsin. Bunu genel olarak bilmek, öğrenmek ve yapmak, uygulamak diye özetleyebiliriz. Bazı kimselerin sandığı gibi sadece bilmek yetmiyor. Vaktiyle şeytan da meleklerin hocasıydı. Önemli olan kafamızdaki bilgilerle yaşantımız arasında bir paralelliğin kurulabilmesi. Bunu yaptığımız zaman bütün düğümler çözülecek, çelişkiler yok olacak ve bizler mutlu ve bahtiyar olacağız.
Kıymetli yavrum, hayatımızın en küçük bir dilimi bile bizler için çok kıymetli. Dakikalarımızı bile değerlendirmek durumundayız. Peygamber Efendimiz “Dünya ahiretin tarlasıdır” buyuruyor. Bizler de o kadar nezih, temiz, pırıl pırıl, sevgi dolu, saygı dolu, sabır, şükür, kanaat dolu yaşayalım ki bir cennetin güzelliği içinde olalım. Dünyamız cennet olsun ki ahiretimizde de bunu bekleyebilelim.
Temiz, asil, ciddi ve çalışkan ol yavrum. Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.