Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Toplum içinde nasıl oturulur, nasıl kalkılır, büyüklerle nasıl konuşulur, küçüklere nasıl muamele edilir... Hep sizden öğreniyoruz.
Sitenizi takip ediyorum. sayenizde çok şey öğrendim. Şimdi öğrenmek istediğim birşey var. Mesela iki müslüman yolda karşılaştı. Selamlaştılar, hal hatır sordular.Sonra birbirlerine ne demeleri gerekir.?
Geçenlerde bir teyzemizden işittik. Yolda karşılaşınca, nereden geliyorsun? demek, eski Türk Toplumunda çok ayıp sayılırmış. Belki söylenilmeyecek bir yerden geliyordur. Onu zor durumda bırakmaya ne hakkımız var demişti. Şimdi bazı kimseler bir ziyarete gittikleri zaman,oturur oturmaz, kimler geldi, ne getirdiler diye soruyorlar. Bu hususta sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyoruz ki, bizde kendimizi ona göre ayarlıyalım.
Hürmetle ellerinizden öpüyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Allahaısmarladık...
Ayfer Tuna
--------------------------------------------------------------------------------
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sayın Ayfer Tuna,
Kıymetli yavrum, eski Türk toplumunda yolda karşılaşan iki kişinin birbirleriyle selamlaştıktan sonra nerden geliyorsun demeleri çok büyük bir ayıp sayılırdı. Çünkü belki biri söylenilmeyecek, saklanacak bir yerden geliyordu. Onu zor durumda bırakmaya ne hakkımız vardı. Keza bir misafirliğe gidip gösterilen yere oturduktan sonra damdan düşer gibi size bugün kimler geldi, neler getirdi demek aynı şekilde ayıpların en büyüğüdür. Aynı şekilde belki söylenilmeyecek bir kimse gelmiştir.
Değerli yavrum, bunlara bugün de riayet etsek ne kaybederiz? Bu nedenle tereddütlerinde tamamen haklısın. Soruna gelince, iki kişi karşılaşıp selamlaştıktan sonra birbirlerine ev halkının sağlığını sorabilirler, oradan zaten aralarında bir konu açılır.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.