Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önyargı, insanın en büyük düşmanıdır.
Gönderen : Elif
Tarih : 4/27/2017 9:00:26 AM


.



Değerli hocam:





Hocam erkek arkadaşım istemeye gelecek ama ailem istemiyo gelmesin diyolar. Erkek tarafı telefon ediyor görüselim diye ama annem istemiyor ama ben istiyorum kaçsam asla olmaz zaten aklımda böyle bişey yok. Erkek arkadaşım da bole bişey istemiyo elinin kınasıyla evinden çık diyo ama ailem istemiyo ne yapacağımı bilmiyorum. Şaştım kaldım. erkek arkadaşımı bırakamam ailemden de vazgeçemem şaştım kaldım bi çare bulursanız hocam sevinirim.





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Elif Hanım,





Değerli yavrum, annen, yanılgı içinde de olabilir haklı da olabilir. Bu çocuk işsizse, beli bir mesleği yoksa daha önce haytalık edip sürtük kızlarla gezdiyse o zaman annen yüzde yüz haklıdır. Eğer durum söylediğin gibiyse o zaman sana düşen görev tatlılıkla, güzellikle aileni ikna etmek olacak. Bir kimseyi sadece doğulu diye refüze etmek benim hafsalamın alacağı bir şey değil. Lütfen annenin takıldığı noktaları tesbit et ve o konularda anneni ikna et.





Ben hukuk fakültesinde okurken doğulu arkadaşlarım vardı. Onların insanlığına, efendiliğine, vekarına hayran olurdum. Ben doğulu değilim. Ama özelliklerini nazara itibara almadan bir kimseyi itham etmek bence yanlış bir iş. Olmaz böyle şey. Lütfen açık açık annenle konuş. Bu çocuğun suçu neyse, günahı neyse annen söylesin.





Lütfen olaya duygusal açıdan değil bir sosyolog, bir psikolog gibi yaklaş. Şunu unutma ki hayatta çözülemeyecek hiçbir problem yoktur.





Diyeceklerim bu kadar. Selam, sevgi ve saygı ile.





Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]