Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Faiz, hem Ayet, hem de Hadislerle Müslümanlara haram kılınmıştır.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 4/27/2017 9:15:32 AM


.


Kıymetli yavrum,
Gerek Kur’an-ı Kerim’de, gerek Hadis-i Şeriflerde faiz Müslümanlara haram kılınmıştır. Yalnız hiçbir İslam ülkesinde insanları çeşitli ihtiyaçları için faizsiz bankalar açılması yolunda hiçbir adım atılmamaktadır. Bunun yerine bazı kuruluşlar çeşitli ayak oyunlarıyla temiz müslümanların paralarını kendilerine çekmek istemektedirler. Bu oyunun adı kar payı. Aslında burada “faiz” ile “kar payı” kelimeleri yer değiştirmekte, bir Ali Cengiz oyunu oynanmaktadır. Sözümona Müslüman zenginler petrol gelirinden palazlanan, şımaran kimseler paralarını İslam düşmanı kuruluşlara yatırmaktadırlar. Diğerleri ise kar payı oyununa devam etmektedirler. Adam gazetelerde “Paranı bize bir aylığına yatırırsan, kar payın şu kadar, üç aydan aya yatırırsan şu kadar, altı aylığına yatırırsan bu kadar” diye ilan vermektedirler. Peki kardeşim, sen, benim paramı ticarete yatırıyorsun, bir ay sonra, üç ay sonra ne kazanacağımızı ne biliyorsun? Bir kelime oyunu ile Zati Sungur numaraları yapılmakta, gözler boyanmaktadır. Benim çocukluğumda illüzyonist Zati Sungur vardı. Sahnede numaralar yapardı. “Alaçi, malaçi, kakolaçi” der, sonra şapkadan tavşan çıkarırdı. Size soruyorum, hiç faizsiz banka ile ilgili yazılmış bir kitap, bir makale okudunuz mu? Bir konferans dinlediniz mi? Bu yolda bir sohbete şahit oldunuz mu? Ne yapıyoruz, önce faiz haram diyoruz, sonra gidip paralarımızı İslam düşmanı kuruluşlara yatırıyoruz.



Lütfen inancımızda samimi olalım. Önce faizsiz bankaların oluşumunu sağlayacak entellüktüel bir platform oluşturmaya çalışalım. Kitaplarla, dergilerle, konferanslarla, sohbetlerle bir katkıda bulunmaya çalışalım. Unutmayalım ki önce faiz haramdır demek, sonra miskin miskin bir köşeye çekilmek bizleri sorumluluktan kurtarmayacaktır. Her görüş kendi ihtiyaçlarını karşılayacak müesseseler kurmaya mecburdur.


Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Makamı Âli Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]