Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Huzura ve mutluluğa giden yol.
Gönderen : Emel
Tarih : 4/28/2017 9:10:38 AM


.



Sabri baba dardayım hamd mi edeyim şükr mü edeyim dua mı edeyim bilemedim gönlüm sana getirdi.





değerlerle ilgi büyük bir karmaşam var insanlara canımı verecek kadar yaklaşırım paylaşırım ama karşımdaki en ufak birşeyi bana layık görmez CANIN SAĞOLSUN u bile ve hep o kadar yakınlaştığım herkesle bir o kadarda nefret derecesinde ayrılırım kadın olsun erkek olsun. kime nasıl değer vereceğimi bilmemekten mi FAİLİ BİLİP HAZMEDEMEMEKTEN Mİ bilmiyorum ama bugün yine üzüldüm HAKKlıda olsam olmasamda çevremdekiler hep kabahati bende gördü ben yine yine bildim gördüm Kİ RABBİMDEN BAŞKA DOSTUM YOK kızma Sabri baba ama anam kardeşim de dahil bu dediğime.










sanki kocaman bir kaostayım ışığı görüyorum çıkışı görüyorum bazen az da olsa ama yürürken yaptığım bir şey çok uzaklaştırıyor beni HAKİKATTEN.










AHAD dir amenna saddakna ama bunu benim zavallı kafama nasıl sokacağız derman aramaktayım.










SELAM VE RAHMET ÜZERİNİZE OLSUN










Emel





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Emel Hanım,





Kıymetli yavrum, sen dünya çapında bir pırlatasın. Ama bugüne kadar yanlış kapı çaldığın için bu kaosun içine düştün. Şimdi Allah’ın yardımı, ve müsaadesiyle en kısa zamanda bu kaos bitecek. Yerini bir gül bahçesi alacak. Şimdi iyi dinle yavrum: ne kadar derdin, sıkıntın, müşkülün, sorunun varsa hiç çekinmeden günün herhangi bir saatinde bana açabilirsin. Son nefesime kadar her an sana yardıma hazırım Allah’ın izniyle. Önce yavrum, hamd ve şükür arasında bocalama. Sen şükrü seç. İkinci olarak hayatta hiçkimseden hiçbir şey bekleme. İsteyeceklerini, dileklerini Allah’tan bekle. Bizim görevimiz sadece sevmek,sevmek, vermek... Ama kimseden , en yakınlarımızdan bile hiçbir şey beklemeyeceğiz, istemeyeceğiz. Yaptığımız iyiiklerin karşılığında bir teşekkür dahi beklemek bizi mana yolundan uzaklaştırır. Biz, tek istisna olmadan yeryüzündeki bütün insanları, bütün hayvanları, bütün bitkileri, bütün eşya ve cemadatı Muhammedi bir aşkla seveceğiz. Onları kucaklayacağız. Ama en ufak bir karşılık beklemeyeceğiz. Sevgimiz yalnız Allah rızası için olacak. Başkaları bizi sever, sevmez, beğenir beğenmez bunlar bizi hiç alakadar etemz. Bizim görevimiz sadece sevmek ve hizmet etmek. Ben, nasıl bir insandan sevgi bekleyebilirim? Acaba ben ona layık mıyım? Bir gün bir Allah dostuna sorarlar “Efendim, biliyoruz, siz Allah’dan başka kimseden bir şey istemiyorsunuz, beklemiyorsunuz... Allah’tan nasıl istiyorsunuz, ne zaman istiyorsunuz?” Allah dostu cevap verir: “Ben, Allah’tan da birşey istemekten edep ederim. Çünkü ben Allah’ın verdiklerine layık mıyım, onlara hak kazandım mı ki daha başka birşeyler isteyeyim. Tek şey biliyorum: Allah’ın verdiklerine şükretmek, onlara layık olmaya çalışmak...”





İşte yavrum, hayatın ve huzurun ve mutluluğun tek yolu bu. Sadece sevmek, sadece vermek. Diyeceksin ki “Ya bizi kıranlar, üzenler, incitenler, sabahlara kadar ağlatanlar, onlara ne yapacağız?” Sevgili yavrum, Allah onların hepsinden razı olun. Onlar bizim sabunumuz. Onlar bizim efendimiz, mürşidimiz, yol gösterenimiz. Bizim görevimiz sadece onları sevmek, gerektiğinde hizmet etmek ve onlara gece gündüz dua etmek. İşte yavrum, seni zamanın Rabiası yapacak yol bu. Gerisi hikaye.





Ne olur birtakım kof şöhretlerin peşinden gitme. Onlar huzuru bulamamış ki sana göstersinler. Onlar duaya muhtaç zavalllar. Sevgili yavrum, yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.










Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]