Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sen bir pırlanta insansın, kıymetini bil.
Gönderen : "Birisi"
Tarih : 4/28/2017 2:34:56 PM


.


Efendim,


Dediklerinizi yaptım, o iki insanla arkadaşlığımı bitirdim. Grupta da konuları paylaştırdım ve birlikteliğimizi en aza indirdim. Zaten onlarda benimle konuşmuyorlar hiç. Sınıfta başka bir arkadaş var, diğer grup arkadaşım, olaylar bir şekilde gelişti ve o arkadaşla vakit geçiriyoruz. Allah bu sefer daha uyumlu bir arkadaşlık nasip etsin inşallah. Fakat artık sorun yapmayacağım, yanlız kalmaktan çekinmiyorum. Ben yoluma konsantre olacağım ve okulumu bitireceğim Allah'ın izniyle. Derslerimi çalışıyorum, okulda boş zamanlarımda da oturup kitap okuyorum. Zamanın çok kıymetli olduğunu düşünüp, boş şeylere kafa yormayacağım. Ellerinizden öperim, hürmetlerimle.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Birisi”,


Kıymetli yavrum, benim dediğim yalnız okul için, sınıf geçmek için değil, bir ömür boyu devam edecek olan bir güzellik. Yalnız kalmayacağım diye ne idüğü belirsiz ite köpeğe taviz vermek bize yakışır mı yavrum? Ne demek yalnız kalmak? Bizim Allah’ımız var, Peygamberimiz var. Meleklerimizi var. Onların lafı mı olur? Onlar yalnız bize eza veren parazitlerdir. Onlardan kurtulmakla hayatının en güzel işini yaptın. Kendi nefislerinin kölesi olmuş byu yaratıklarla beraber olsan ne olacak? Onlar kendilerini ne sanıyorlar? Lütfen bu söylediklerimi bir ömür boyu unutma. Sen mana aleminde bir güzel mıknatıs ol, bütün insanları etrafına çek. Onlar sana yaklaşabilmek için, senin çevrende yer alabilmek için dil döksünler, çırpınsınlar. Sen bir pırlanta insansın. Bunu unutma.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]