Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir abide şahsiyet, Sabiha Tandoğan.
Gönderen : Fatmagül
Tarih : 5/23/2017 8:48:23 AM


.


Merhabalar Efendim


Hayırlı, mutlu, güzel bir gün geçirmeniz dileği ile size ve tüm gönül dostlarına selam, sevgi, saygı...


Sabah mailimin cevabını ve Esra Hanımın maili ile ona yazdığınız cevabı okudum. Yine çok heyecanlandım. Öncelikle bana yazdığınız cevap üzerine düşüncelerimi ve duygularımı ifade etmek istiyorum.


Efendim siz yaşarken, şehadet mertebesine ulaşmış nadir insanlardan birisiniz.Türk Milleti sizinle ne kadar öğünse azdır.Ailenizden almış olduğunuz örnek yaşantıyı, kültürü ,iki gününüzü birbirine eşit kılmadan hep daha güzele götürerek yaşadığınız çağı da aşarak, İnsan-ı Kamil'in en güzel örneğini sergiliyorsunuz.


Savaş meydanlarında düşmanın süngüsüne göğüs germek ne kadar mert, yiğitçe bir davranış ise, günümüzde sizin gibi doğru, dürüst yaşamakta aynı şeydir. Daima Hakkın yanında olmak, batıla yüz çevirmek, en büyük cihad, en büyük gaza değil midir?..


Ne olur üzülmeyin efendim, sizi üzenlerin, ağlatanların, yarın halinin ne olacağını tasavvur bile edemiyorum. Onların bedbahtlıklarını görür gibi oluyorum.


Siz ve eşiniz, ömür boyu insanca,efendice, doğru ,dürüst bir hayat yaşayarak,çevrenize örneklerin en güzelini göstermiş, bunu yaşayamayanlara, dostluğun, sevginin, saygının, inceliğin, ilginin en içten gelenini göstererek; insan ruhunun ihtiyacı olan bu manevi gıdalar ile onlara şifa vermiş, ihya etmişsiniz. Hak uğruna gözünüzü budaktan esirgememişsiniz. Muharebe alanında, sancağınız elinizde, daima kaleler fethetmiş, gönül kalenize, iyiden,doğrudan, güzellikten gayrısını almamışsınız. Hakkınızda ne söylense, ne yazılsa yinede sizi tam manası ile anlatamayacağız, hep eksik söyleyeceğiz.


Siz,büyük cihatta zafer ile, alnınızın akı ile yürüyorsunuz. Gazanız mübarek olsun efendim...


Esra Hanımın olağanüstü güzel ve doğru tespitleri beni de çok heyecanlandırdı... Sabiha Tandoğan adına araştırma enstitüleri kurulmalı ve onun sizi yetiştirirken uyguladığı yöntemler ve ulaştığı başarı insanlık kültürüne armağan edilmeli... Psikoloji ve rehberlik derslerinde okutulmalı... Eğitim fakültelerinde ders olarak işlenmeli... Uygulanmalı... O zaman insanlık kültürü layık olduğu seviyeye yükselecek, insan layık olduğu mertebeye ulaşacaktır. Buna yürekten inanıyorum.


Efendim,heyecanımı mazur görün... Haddimi aştıysam affınızı rica ediyorum... Sabiha annenin mana aleminde ellerinden öpmeyi Allah bana da nasip etsin.. Saygı ve hürmetle mümtaz şahsiyetinin önünde eğiliyorum. Ona saygı, ona sevgi ve Fatihalar yolluyorum. Sabiha Annenin Hakka vuslatının yıldönümünü öğrenebilir miyiz... O gün onu Yasin okuyarak anmak isterim..İnşallah onu layıkı ile anmakta nasip olur...


Yüce varlığınız önünde,saygı ile eğiliyor, hürmetle ellerinizden öpüyorum... Tüm gönül dostlarına selam, sevgi ve saygı...


FATMAGÜL


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :


Sayın Fatmagül,


Kıymetli yavrum, rahmetli annemin ve benim hakkımda yazmış olduğun nezih, temiz, güzel duygulara çok teşekkür ederim. Hakkımda yazılanları bir dua olarak kabul ediyorum. İnşallah duan kabul olunur.
Annem, gerçekten olağanüstü bir insandı. Bir ehl-i tevhiddi. Bir mutasavvıftı, bir yaşama sanatı ustasıydı. Ve sade bizler için, çevresi için, Türkiye için değil bütün dünya insanları için örnek bir insandı. Nur içinde yatsın. Allah’ın rahmeti, Peygamberin şefaati üzerine olsun. Bir ömür boyu onu hep kendime rehber aldım. Benim için örnek alınacak, izinden gidilecek örnek bir insandı. Çocukluğundan itibaren büyük acılarla kavrulduğu halde bir kere bile hayattan, insnlardan şikayet etmedi. Bir çocuk kendisi kırsa “eh, küçüktür, ne bilecek” der, affederdi. Bir genç kızsa “O şimdi gençliğinin doruğunda, kendi nefsiyle boğuşuyor, ne bilecek” der affederdi. Bir orta yaşlı kırsa “Zavallı, şimdi hayat problemleriyle boğuşuyor, biz ona hayır dua edelim, biz yardımcı olalım” der, affederdi. Bir yaşlı kendisini kırsa “Yazık, zavallı, aklı gel git olmuş” der, affederdi. Kimseyi kırmadı, kimseye kırılmadı. Kendisini kıranları sürekli affetti. “Niye öbür tarafa o yükü taşıyarak gideyim”, derdi. Hayatında bir kere bile bedbin, karamsar olmadı. Hep, müspet konuştu. Hep, iyiden, doğrudan , güzelden yana oldu. Pozitif düşünmek sanki onun kişiliğinin ayrılmaz bir vasfıydı. Ömür boyunca sevdi, sevildi ve bir nur abidesi olarak Hakka göçtü. Allah’a, Peygambere ve Abdülkadir Geylani Hazretlerine herzaman aşkla bağlı kaldı. Onlarsız zamanı geçmedi.
Rahmetli Samiha Ayverdi Hanımefendi, rahmetli annem gibi yaşayan insanlar için “Abide Şahsiyetler” sıfatını kullanırdı. Rahmetli annem de onlardan biri idi. Namsız, nişansız, yüceler yücesi bir insandı. Yirmiyedi mayıs’da Hakka göçtü. Kabri nur, mekanı cennet olsun. Bizler de onu Fatihalarla, Yasinlerle, Hatimlerle analım, dualar edelim.


Kıymetli yavrum, yeni maillerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Hepsinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]