Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gerçek aşk, ilahi aşk.
Gönderen : Çiğdem
Tarih : 6/1/2017 11:05:03 PM


.


Çok Kıymetli Büyüğüm,
Sonsuz hürmet ve sevgilerimle sizlere yeniden merhaba diyebilmek ne güzel...


Sayın Büyüğüm, bir gönül dostuna hitaben yazmış olduğunuz cevabınızda insanı anlamanın güçlüğünden, hatta imkansızlığından bahsediyorsunuz. En yüce, en temiz duygularla uzatılan ellerin karşılıksız kaldığı durumlar olduğunu belirtiyorsunuz.


Sayın büyüğüm, bir insanın sevgi gibi bütün varlığın özüne yer etmiş o büyük varoluş gerçeğinden, o muhteşem mayadan ne kadar nasip almış olacağı veya sevme hassasını kendisinde ne kadar geliştirmiş olacağı onun manevi tekamülü ile de paralel bir durum mudur? Bu konuda sizin yerdeki bir kum tanesinden gökyüzündeki samanyoluna kadar bütün varlığı sevgiyle kucaklama yolunuzda ilerleyebilmek ne güzel, ancak bu nasıl mümkündür? Eğer insan bu büyük varoluş gerçeğine rağmen bu yolda dar kalıplar içinden çıkamayarak ancak belli bir noktaya kadar ulaşabilirse bu onun için büyük bir kayıp olacaktır, şüphesiz. Allah bizleri böyle bir durumda kalmaktan korusun inşallah....


Sayın büyüğüm, şu bir gerçek ki bizler çok şanslıyız, şükürler olsun. Çünkü sizin gibi sevgi konusunda bu dar kalıplardan sıyrılmayı başarmış, sonsuz bir evrenin derinliklerine yol alabilmiş bir büyüğümüz var örnek alabileceğimiz. Zaman zaman bu yolda takılsak da, zaman zaman geri de kalsak inandığımız birşey var ki bizler sizi gücümüz yettiğince seviyor, sizin varlığınızla sevginin sonsuz güzelliklerini kendi idrakimiz ölçüsünce kana kana yudumlamaya çalışıyor ve bu yolda ardınızda bulunmak istiyoruz olabildiğince. Sizden istirhamımız bu yolda her zaman daha fazla ilerleyerek iki günü birbirine eşit olmayanlardan olabilmemiz, önümüze konan engellerden sıyrılarak kabımıza doldurabildiğimiz sevgileri bütün güzelliğiyle size ve bu sevgiyi hakedenlere en güzel duygularla sunabilmemiz için bizlere dua etmeniz olacak. Bunu sizden gönülden diliyoruz. Ve sizin varlığınızın ve sevginizin bir güneş gibi daha nice zamanlar sevgi yoksunluğu, susuzluğu içinde kıvranan bugünün insanlarına oluk oluk akan bir dağ çeşmesi serinliğince kana kana içebilecekleri bir pınar olarak günden güne ulaşmasını ve onların içinde de sevgi pınarları akıtıp, barış ve dostluk çiçekleri açtırmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.


Ve bütün bir evrenin sevgilerini sunuyoruz Size, hürmet, selam ve dualarımızla birlikte...



Çiğdem



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Çiğdem Hanım,


Efendim, bir şiir güzelliğindeki mailinizi zevkle, heyecanla okudum. Duygularınızı ne güzel anlatmışsınız. Allah sizden razı olsun. Gerçekten, hayatın en önemli olayı sevgi. Yalnız bu kutsal yolculukta bir kişide veya bir iki kişide takılıp kalırsak bizim için bir hicap olur. Önemli olan son nefese kadar sevgimizin sınırlarını ilerletmeye çalışmaktır. Sevgimiz her gün büyümeli, dal budak sarmalı. Bütün evreni kuşatmalıdır. Bir gün bir adam Mevlana’ya sorar: “Efendim”, der, “dikkat ediyorum, sizin sohbet meclislerinizde iyilerin yanında kötüler de var. Mertlerin yanında namertler de var. Sizin gibi bir mana aleminin sultanı nasıl oluyor da kötüleri de muhatap olarak alabiliyor? Bu işi aklım almıyor”. Mevlana güler, “Ah yavrum,” der, “biz, yalnız iyilerle meşgul olursak, yalnız onları muhatap alırsak o zaman kötülerin durumu ne olacak? Sizin kötü dediğiniz, namert dediğiniz insanlar da bizim günahkar kardeşlerimiz değil mi? Kim onların ellerinden tutacak? Kim onlara doğru yolu gösterecek? Kainatın ışığı Resulullah Efendimiz’i onlara kim sevdirecek?” Bu cevap üzerine adam ağlayarak Mevlanın’nın ellerinden öper, tekrar tekrar özür diler.


Kıymetli yavrum, burada bütün mesele lokal, daracık sevgilerden büyük sevgiye, sonsuz sevgiye, ilahi aşka geçebilmek, tek istisna olmadan yeryüzündeki bütün insanları, bütün hayvanları, bütün bitkileri, bütün eşya ve cemadatı Muhammedi bir aşkla kucaklayabilmektir. Bu hepimiz için mukaddes bir hedef olmalıdır.


Sevgili yavrum, bu büyük, yüce sevgiyi Allah bizlere de, yeryüzündeki bütün insan kardeşlerimize de nasip etsin.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakka Göçen Yakın Dostlarının Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]