Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hadis-i Şeriflerden seçmeler.
Gönderen : Güler
Tarih : 6/1/2017 11:26:56 PM


.


Merhaba Babacığım, çok iyi olmanızı dileyerek özlemle pamuk ellerinizden öpüyorum. Bu güzel Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.


Babacığım, siteye gönderilen birbirinden güzel yazılar ve sizin vermiş olduğunuz değerli cevaplar kimi zaman bizlerin de bir müşkülümüze cevap olurken kimi zaman da sıkıntılarımızı alıp götürüyor. O zaman ruhumuzun dinlendiğini, huzuru huzurda bulduğumuzu hissediyoruz.




Müsaadenizle merhum Necip Fazıl Kısakürek'in "Esselam" adlı eserinden bir bölüm paylaşmak istiyorum. "Mukaddes hayattan levhalar" sunan kitabın bir bölümünü Hadis-i Şeriflere ayırmış şair muhteşem üslubuyla. Allah ömür verdikçe Hadis-i Şerifleri öğrenmek, hayat üslubu haline getirmek inşallah hepimize nasip olur.



(101 HADİS'ten)



"Allah'a inandım de, sonra dosdoğru yürü!" Hakikat sana teslim, imanından ötürü... "Hikmetin başıdır Allah korkusu..." Allah korkusundan vicdan burgusu...


"Müminin görüşünden sakının" ey bilginler!


"Yaradanın nuriyle nazar eder müminler!"


"Yeter Allahtan korkmak, eğer gaye ilimse; Ve cahil kalmak için, yeter güvenmek nefse!.."


"Hikmet müslümanın kaybolmuş malı; Nerde görse, kimde bulsa almalı!.."


"Ne doğru söylemiştir şu sözü şair Lebid; Allahtan başka her şey batıl", içi boş ümid...


"Göster hakikatini bana eşyanın Rabbim! Olduğu gibi göster"... Söksün esrarı kalbim!


"Akılla rızklanan felahı buldu" Üstün akıldır ki, Allahı buldu.


Renkleri ince ince ne anlatırsın köre? "Konuşun insanlarla akıllarına göre!" Bir şey beklemeyin, "Kaçın ahmaktan!" Korkun, aziz fikri yere atmaktan!


"Ara her yerde ilmi, o yer ister Çin olsun; İlim isteği farzdır, her mümin için olsun..." Seneler vurmadan silgiyi, "Bağlayın kitaplarla bilgiyi!"


"Açıktadır İslam" herkese meydan; "İmansa gizlidir, yuvası vicdan..."


"Bir zaman gelecek ki, sabır göstermek dinde, Kor tutmaya dönecek avucun içinde..." "Niyete göre işler"... Ameli niyet işler.



(Tırnak içindeki kısımlar, Hadislerin doğrudan doğruya mealini, ekler de tefsiri mahiyette, bağlı hikmetleri göstermektedir.) (s: 118-119)



En içten sevgilerle...


Güler

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]