Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önemli olan gönül gözüyle görebilmek .
Gönderen : Tuba
Tarih : 6/2/2017 2:53:57 PM


.


Hayırlı günler, değerli büyüğüm


Allah'a şükürler olsun ki,başımız her sıkıştığında bize yol gösterecek Sabri Amca adında büyük bir kütüphanemiz var.Artık annem bile çaresiz kaldığımızda, " bir de Sabri Amca'ya soruver" diyor.



Benim sorum şu: Bir bayan evlilik amaçlı ilk kez görüşeceği bir beyefendiye hangi soruları yöneltebilir? Karşımızdaki kişiyi hangi kıstaslara göre değerlendirebiliriz?


Cevabınızı merakla bekliyorum, Rabbim sizden razı olsun.


Tuba


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Tuba Hanım,


Kıymetli yavrum, önemli olan bir kimseye gönül gözüyle bakabilmektir. Evet, insan büyük bir sırdır, meçhuldür, bilinmeyendir ama yine de kılık kıyafetiyle, oturma şekliyle, konuşma üslubu ile, ses tonu ile duyan, düşünen, tefekkür eden, muhakeme eden, soran, araştıran bir insan için yine de pek çok noktaları ister istemez açığa çıkar. Bence sorulan sorulardan çok gönül gözüyle görmek önemlidir. Bilmiyorum hiç bu yöntemi denediniz mi. Mükaleme, çok ince bir sanattır. Zeka ister, kültür ister, incelik ister, taktik ister. Kendiliğinden spontan bir şekilde sohbet açılır. Peşinen ben şunu şunu sormalıyım, bu soruları ezberlemeliyim, dediğiniz zaman maç bitmiştir. Onu sohbetin akışı içinde kendiliğinden bulur, çıkarırız. Öyle insanlar vardır ki kadın olsun erkek olsun zaten kendiliğinden mesele ortaya çıkar. Şımarık, züppe, dejenere, kendini beğenmiş, ukala, kasım kasım kasılan veya aşağılık kompleksi içinde ezilen bir kimseye zaten soru sormaya gerek kalmaz ki. Mal meydanda. Herşey ortada. Neyi soracağız ki.


Kıymetli yavrum, ne demek istediğimi bilmem anlatabildim mi?


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]