Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önemli olan olaylar değil, o olaylar karşısında takındığımız tavırlardır.
Gönderen : Gökhan
Tarih : 6/4/2017 1:49:29 AM


.


Selamun Aleyküm hocam,


Bugüne kadar birçok hatalar yaptım ama bunlar utanılacak hatalar degil. Bir türlü başarıya ulaşamadım. İnsanlara o kadar güveniyor ve o kadar inanıyorum ki hep kullanıldım o yüzden itimatsız, güvensiz, tahammülsüz, başarısız bir insan oldum.



Şükürler olsun 2 oglum var, onlara bir şeyler vermek, işimde başarılı olmak, eşimle mutlu olmak istiyorum ama sanki ben bunları haketmiyorum gibi vesveselere kapılıyor mucadele etmiyorum. Bankalarla sıkıntılarım var çözemiyorum. Yatırdıgım paralar boşa gidiyor çıldırıyorum o şeyi birçok defa düşündüm ama dinimin gereği şükürler olsun yapmadım. Ama çıkmazdayım. Ne yapacamı bilmez bir haldeyim. Eşimle bile birşeyleri paylaşamaz hale geldim. O hep beni suçluyor, hep tartışıyoruz. Uzaklaştıgım zaman onu özlüyor, geldigi zaman yine aynı şeyleri yaşıyoruz. Onu ve çocuklarımı çok seviyorum. Onlarsız bir yaşam düşünemiyorum. Tahammülsüz bir adam oldum. Çevremi de rahatsız ediyor bu halim.


Ne yapabilirim?


Saygılar



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Gökhan Bey,


3.6.2010 tarihli mailinizi aldım.



Kıymetli yavrum, Vehbi Koç’a sormuşlar: “Bu kadar serveti nasıl yaptınız?” diye. O da cevap vermiş, “İlk bir lirayı kazanarak.” demiş. Sen de yavrum hayatına yeni baştan bir yön ver. Aptalca önyargılarını bırak. Hayatta itimad edilecek kaç insan var ki? Elindekileri korumaya çalış. Onların kıymetini bil. Ondan sonra problemlerine birer birer çözüm bul. Eşinin ve çocuklarının kıymetini bil. Son derece dikkatli bir şekilde paranı kullan. Borçlarını dikkatli bir şekilde ödemeye çalış. İcabında kuru ekmek ye. Yamalı elbise giy. Önce borçlarını öde. Bedbinliği bırak. Bugüne kadar karamsarlık hiçbir insana hiçbir şey kazandırmadı. Daima şükür içinde yaşa. Beterin beteri vardır de, elindekilerin kıymetini bil. Daima çevrene karşı saygı dolu, sevgi dolu ol. Herkesle iyi geçin. Göreceksin her şey daha iyiye gidecek. Bütün sıkıntılarından kurtulacaksın. Mutlu ve huzurlu olacaksın.


Kimseyle münakaşa etme. Ancak aptal insanlar, geri zekalı insanlar kavga eder, münakaşa eder. Her şeyin bir hal yolu vardır. Sen daima o yolu seç. Göreceksin bir süre sonra her şey iyiye gidecek.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan


Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]