Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ben de senin baban gibi gittiysem bana da yuh olsun!
Gönderen : Tuncay Arın
Tarih : 6/5/2017 12:03:07 AM


.



Değerli büyüğümüz,



Bir zamanlar Kasımpaşa civarında, Yuhçu Baba diye meşhur olmuş, kendi halinde sakin bir hayat yaşayan bir zat varmış. Halkın sevip saydığı bu muhterem zatın ilginç bir adeti varmış. Kendisine birisinin ölüm haberi verildiğinde, nadiren "Müjdeler olsun" der, fakat çoğunlukla: "Yuh olsun" dermiş. Halk bunun sebebini bir türlü anlayamaz, bu muhterem zatın, bazı kimselerin ölümünden sonra, "Yuh olsun" demesinin sırrını bir türlü çözemezmiş. Ama hiç kimse, bununla ne demek istediğini sormaya cesaret edemez, mutlaka bir hikmeti olduğunu düşünürlermiş. Elbette her nefis ölümü tadacaktır, bizim Yuhçu Babanın da, vakti saat gelmiş, Hakkın rahmetine kavuşmuş.


Haber kısa zamanda yayılmış. Herkes, cenazesinin kalkacağı camiye koşmuş. Cenaze namazı kılınmış, Yuhçu Baba omuzlara alınmış. Tam mezara doğru götürülürken, halkın arasından bu durumdan babasına da Yuh çekilmiş olan ve bu durumdan içi buruk birisinin aklına onun bu adeti gelmiş. İçinden, "O herkese 'Yuh olsun' derdi. Ben de ona söyleyeyim" de ödeşelim diye geçirmiş ve tabut geçerken "Yuhhh, yuhhh" diye bağırmış. Demesine demiş ama birden omuzlardaki tabut sallanmaya başlamış. Taşıyanlar omuzlarından kayacağını sanarak daha bir sıkı sarılmışlar. Tabuttan bir ses, duyulmuş: "Ben hayatta iken, imanla gidenlere "Müjdeler olsun" derdim. Fakat bu saadete kavuşan çok az idi. Çokları imansız gittiği için onlara "Yuh olsun" derdim. Ben de şimdi, Allahü Teala'nın ihsanıyla imanla ruhumu teslim ettim. Eğer ben de senin baban gibi gittiysem bana da yuh olsun." Sonra başını içeriye çekmiş.


Allah hepimize "Müjdeler olsun" la gitmeyi nasip etsin.


Selam,sevgi ve saygı ile


Tuncay Arın


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Tuncay Arın,


Kıymetli yavrum, babasına yuh denilen bir genç Yuh Babanın cenazesi gidiyorken “Sana da yuh olsun” diyor. Onun üzerine tabut aralanıyor, Yuh Baba’nın başı gözüküyor. “Ulan” diyor, “ben de senin baban gibi gittiysem bana da yuh olsun.” Anektodu gençliğimden beri beni çok etkiler. Ve bize nasıl yaşamamız gerektiğini ihtar eder. Haya böyle yavrum. Yaşadığımız her anın kıymetini bilelim. Ve onu değerlendirmek için elimizden geleni yapalım.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]