Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Anlayana sivrisinek saz....
Gönderen : Manolya
Tarih : 6/5/2017 10:42:30 AM


.



Merhaba Efendim,





Müsadenizle evliyanın büyüklerinden Cüneyd-i Bağdadi Hazretlerinin bir kıssasını paylaşmak istiyorum: Hazret bir gün pek çok kimsenin telaş ve merak içerisinde bir yere doğru koşuşturduğunu gördü.Onlara: "Böyle telaş ve heyecanla nereye gidiyorsunuz? diye sordu. Onlar da: "Falan yerden bir alim gelmiş! Allah Teala nın varlık ve birliğini binbir delille izah ediyormuş! Onun bu delil ve izahlarında istifadeye gidiyoruz.İstersen sen de buyur dediler. Bunun üzerine Cüneyt Hazretleri, buruk bir tebessümle onlara bakarak şöyle dedi:





"Gören gözler, işiten kulaklar ve hisseden kalpler için kainatta sayısız ilahi şehadet terennümleri ve deliller var. Bizzat Cenab-ı Hakkın kendisi hakkında nice şehadeti var. Ey ahali! bütün bunlara rağmen şüphesi olan varsa,buyursun gitsin! Bizim gönlümüzde şüphenin kırıntısı dahi yoktur."





Muhterem Efendim, bakıyorum da bugün de değişen birşey yok.İnsanlar aynı insan ve siz Hazretin buyurduklarını buyuruyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Hürmetler. Benim bütün dualarım sizinle.





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Manolya Hanım,





Kıymetli yavrum, dün ne ise bugün de öyle. Hayatta değişen birşey yok ki. Ne yazık ki insanların büyük çoğunluğu bir hakikatin, bir güzelliğin peşinde değil. Hep, nefsaniyetlerinin peşinde koşuyorlar. Bu anlatılan kıssada da durum öyle güzel anlatılmış ki hayran olmamak mümkün değil. Ne diyelim, Allah cümlemizi nefsine kul, köle olanlardan eylemesin.





Selam, sevgi ve saygı ile.










Sabri Tandoğan





Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]