Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayatı yeniden yaşamak.
Gönderen : Çiğdem
Tarih : 6/18/2017 12:00:09 PM


.


Aziz Büyüğüm, Sevgili Babacığım ve Çok Değerli Dostlar,


Öncelikle ıstıraplarıyla uykusuz kalarak sevgi bulutlarınızla kuşattığınız bütün bir kainat nedeniyle “Kainatın Babası” olan siz çok değerli Sabri Babamızın Babalar Gününü bütün dostlar adına kutlamak istiyorum. İnşallah saygı ve sevgimizi günden güne çoğaltarak cümle dostlarla nice Babalar Günlerinde Sayın Büyüğümüzle güzellikleri sağlık ve mutluluk içinde paylaşmak duası ile sözü yine kendisinin sohbet notlarından bir bölüme bırakıyorum.





En güzel duygularla hepinize hayırlı günler, hayırlı çalışmalar diliyorum.




Çiğdem





SAYIN BÜYÜĞÜMÜZ SABRİ TANDOĞAN’IN GÖNÜL SOHBETLERİNDEN NOTLAR




KONU: HAYATI YAŞAMAK SANATI



Ben yemek yerken yalnız yemeğimi, ibadet ederken yalnız Tanrıyı düşünürüm. Hangi işi yaparsam yapayım yalnız o işi düşünürüm. Bana her iş olağanüstü gözükür. Pazara gidince ağlamaklı olurum. Etrafıma bakarım, herbiri ayrı renk ve güzellikteki sebzeleri, meyveleri düşünürüm, çocuklara, yaşlılara, gençlere bakarım, içim ürperir, büyük heyecan duyarım. Yoldan geçen ayrı modeldeki arabalar, estetik eşyalar bana büyük mutluluk verir.


Bazı kimseler can sıkıntısından şikayet ederler. Bunca güzellikler varken insan nasıl sıkılabilir ki?? Yazın ayrı güzel, kışın ayrı güzel... Çeşit çeşit renkler insana inanılmaz bir estetik duygusu veriyor. Eğer her şeyi tekdüze görmeye başlarsak sonra bütün bir hayat da öyle gidiyor. Bir dağa ne söylerseniz size onu yansıtır. Hayat da öyle... Sıkılıp, bunalmak yerine Peygamberleri, sanatçıları, güzel insanları incelesek, hayatımızda estetiğe yer versek, Yunus Emre, Mevlana, Ömer Hayyam, Dostoyevski, Tolstoy, Çehov okusak acaba sıkıntı kalır mı?


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.
28 Kasım 1999 Pazar


MELTEM TV SOHBETLERİNDEN

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]