Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hepsinin derdini paylamaya hazırım, ne kadar kederli varsa kâinatta.
Gönderen : Cenk
Tarih : 6/19/2017 3:32:10 AM


.



Sayın Sabri Bey size epeydir yazamadım. Kısmet bugüneymiş. Sizi takip


ettiğim kadarıyla son günlerde zor durumlar yaşamışsınız. Allah yardımcınız


olsun. Allah size iki dünya mutluluğu versin. Siz sizi kıranlara bile hayır dua ediyorsunuz. Efendim sizi tanıyıp da incitmek mümkün mü? Çünkü ben


eminim ki sizin amacınız kimseyi kırmak, incitmek değil, siz karşı tarafın iyiliği için öğüt veriyorsunuz. Burada haddim olmayarak kalp kıranlara Yunus Emre'nin sözünü hatırlatmak isterim





"Bir kez gönül kırdın ise, bu kıldığın namaz değil". Efendim ellerinizden öperim. Allaha emanet olun.





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Cenk Bey,





Kıymetli yavrum, hasretle maillerini bekliyorduk. Bizi mutlu ettin. Sağol. Allah da seni mutlu etsin. Bir insan düşün. Tek arzusu insanlara hizmet etmek. Yedi milyar insan içinde hiçbir ayrım yapmaksızın onlara faydalı olmak, ıstıraplarını paylaşmak, gözyaşlarına ortak olmak.





Uzun yıllar önceydi, Ankara Gazi lisesindeydim. Genç bir öğrenciydim. Bir gün bir şiir yazmıştım. Bir yerinde şöyle diyordu:










“Hepsinin derdini paylaşmaya hazırım





Ne kadar kederli varsa kainatta





Sarmak, sarmak ister onları kollarım





Sıcacıktan, kardeşçe, dostça”










Bütün ömrüm insanları anlamaya çalışmak, ve onlara hizmet etmekle geçti. Beni hayatta tek mutlu eden bu oldu. Kimseden teşekkür beklemiyorum. Bugüne kadar ne yaptımsa, ne söyledimse Allah rızası için yaptım, söyledim. Ama ne hikmetse son zamanlarda bazı kimseler beni kırmak, incitmek, içimdeki hizmet aşkını söndürmek için ellerinden gelen çabayı harcıyorlar. Sanki yarışa girmişler. Allah onları affetsin. Hakkımı helal ediyorum. İki dünyaları cennet olsun. Ama kısır, dar, cılız anlayışları veya anlayışsızlıklarıyla beni ne kadar üzdüklerini, yıprattıklarını bir bilseler. Acaba yarın Allah’ın huzuruna çıkıp gerçekleri gördükleri zaman ne diyecekler? Bütün bunlar hep ben merkezli bir düşünceden geliyor. Nefis onların gözünü öyle karartmış ki her şeyi anladıklarını sanıyorlar. Sonra da başkalrına akıl öğretmeye kalkıyorlar. Sigara içen bir insan düşünün. Yakasına veya koluna kül dökülmüş. Şöyle parmağının ucuyla silkeler, temizlenir. Ama lokantada garson yemeğini masaya koyarken üstüne dökerse ne olacak? Pak tabiidir ki o zaman başka önlemler gerekecek. Bu iş silkeleme ile olmaz. Bir genç düşünün. Kız arkadaşının elinde oyuncak olmuş. Kız, kaprisleriyle, şımarıklıklarıyla çocuğu çılgına çeviriyor. Zavallı çocuk her gün şahsiyetinden bir şeyler kaybediyor. Bir süre sonra kendine saygısı kalmayacak. Bir süre sonra belki intiharı bile düşünecek. Gençlerin tabiriyle belki hayatı kayacak. Ama bu çok temiz,çok asil, ince ruhlu, efendi yaratılışlı, tertemiz, pırıl pırıl bir çocuk. Acı içinde, ıstırap içinde size mail gönderiyor. Yardım istiyor. Siz, bu çocuğu alevle, ateşler içinden çekip çıkarmak, bir baba şefkatiyle bağrınıza basmak istiyorsunuz. O sırada bazı aklı evveller çıkıyor. O tertemiz çocuğun dev gibi ıstırabını görmezlikten gelerek size akıl öğretiyorlar. O kelime kullanılmaz, bu söz söylenmez diyorlar. Ve çok ağır bir şekilde itham ediyorlar. Ve üçüncü gecedir sizi uykusuz bırakıyorlar.





Cenk bey, ben, aşırı hassas bir insanım. O olaylar beni fevkalade üzüyor, incitiyor, yaralıyor. Ama ben büün bunların ilahi hikmetin bir gereği olarak kabul ediyor, onları bağışlıyor, iki dünyalarının cennet olması için hayır dua ediyorum. Allah sonunu hayır getirsin. Yarın Allah’ın huzuruna çıktığımız zaman atlı kim, yaya kim ortaya çıkacak. Bu dünya hayatının tozu dumanı içinde her şey belirsiz, bir şey görünmüyor. Bekleyelim ve görelim.





Sevgili yavrum, olay bundan ibaret. Allah cümlemize merhamet etsin. Elimizden tutsun. İçinde yüzdüğümüz nefs denizinden bizi çekip çıkartsın. İnşallah yeni maillerin daha çabuk gelir. özlemle bekliyorum.





Selam, sevgi ve saygı ile.





Sabri Tandoğan


Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]