Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah'ın kanunlarını zorlamayalım.
Gönderen : Sabri Babadan Sohbet
Tarih : 7/8/2017 1:24:18 PM


.



ALLAH'IN KANUNLARINI ZORLAMAYALIM
SABRİ BABA İLE BİR SOHBETTEN
(Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyen bir aile hakkında konuşuluyor) :




Sayın Büyüğümüz Sabri Baba kızgın bir sesle:



-Ne demek tüp bebek? Bu Allah’ın kanunlarını zorlamaktan başka bir şey değil. Madem ki Allah çocuk vermiyor, o zaman demek ki onda da bir hayır vardır. Bizim Rana Hanım’la çocuğumuz olmadı ama biz bunu bir tek gün bile sorun yapmadık.



Dr. Nermin Hanım:



-Efendim, zaten bu yolla doğan çocuklarda bazı sağlık problemleri çıkıyor ileride. Doğal olarak kadın ve erkek hücrelerinin bir araya gelmesi sırasında en sağlıklı, en az risk unsuru taşıyan erkek hücresi ilahi bir plan gereği seçiliyor ve o hücre ile kadın yumurtası bir araya gelerek embriyo gelişmeye başlıyor. Halbuki tüp bebek yönteminde bu seçimi yapmak doktora bağlı. Onun seçtiği sağlıklı olup olmadığı, risk taşıyıp taşımadığı bilinemeyen herhangi bir erkek hücresi ile döllenme sağlanıyor. Bu da tabi daha baştan bir çok problemi beraberinde getiriyor.



Soruyoruz:



-Efendim, bazı kimseler de ultrason ile çocuğun cinsiyetini öğrenmeye çalışıyorlar doğumdan önce. Siz anne karnındaki çocuğun anne baba arasındaki bütün duygu alış verişini hissettiğini ve bunlardan etkilendiğini söylüyorsunuz. Böyle cinsiyetin dışardan görüntülenmesi anne karnındaki çocuğu rahatsız etmez mi acaba?



Sabri Tandoğan Efendi Hz:


-Ediyordur tabi. Belki de o göbeğini açmaktan utanmayan kızların haya duygusu ta o zamanlardan örseleniyordur.



Dr. Nermin Hanım:



-Efendim, Çiğdem kardeşimin sorusu bana çok düşündürücü geldi. Çünkü bizde cinsiyeti ultrasonla tespit edilemediğinde o çocuk için büyük ihtimalle kız çocuğudur denilir. Çünkü bazan kız çocukları bu esnada bir şekilde arkalarını dönüp görüntüye mani oluyorlarmış.



Sabri Tandoğan Efendi Hz:


-Aman Yarabbi...


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]