Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir evlilikte hiç kavga olmaması mümkün mü?
Gönderen : Sabri Babadan Sohbet
Tarih : 7/8/2017 1:24:57 PM


.



BİR EVLİLİKTE HİÇ KAVGA OLMAMASI MÜMKÜN MÜ?
SORU-CEVAP
- Efendim, siz merhum eşiniz Rana Hanım ile Peygamber Efendimiz ile Hz. Hadice validemiz arasındaki evlilikten sonra kainatta belki en muhteşem evliliği biz yaşadık diye anlatıyorsunuz. Peki, çok az da olsa hiç kavga, münakaşa olmadı mı aranızda?


Sabri Tandoğan Efendi Hz:



- Hayır yavrum, biz bir kere bile münakaşa etmedik. Bir güzelliği yaşamak varken münakaşa niye olsun?
-Ama az da olsa ufak tefek münakaşalar bazan iki insanı daha çok birbirine bağlamaz mı, evliliğe bir heyecan getirmez mi?



-Hayır yavrum, bu tamamen yanlış bir düşünce. Kadınla erkek arasında çok hassas bir denge var. Bunu çok iyi korumak lazım. Necip Fazıl, bir piyesinde bunu çok güzel anlatıyor: “Kadınla erkek arasında öyle hassas bir cazibe muhiti var ki bazan en olmayacak sebeplerle renk gibi uçar, duman gibi dağılır. Artık hiçbir gayret ve fedakarlık onu geriye iade edemez.” diye. Şurası da bir gerçek ki ben eşime olağanüstü bir saygı gösterdim. Bana evliliğinizde nasıl olur da hiç kavga olmaz diye hayret edenler bu hususu unutuyorlar.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Hepsinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]