Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsan hayatında ölçüler.
Gönderen : Çiğdem
Tarih : 7/9/2017 11:45:01 PM


.





İNSAN HAYATINDA CİNSELLİĞİN YERİ
Okuyucu Mektubu
Aziz Büyüğüm, Çok Değerli Dostlar,


Hepinizi çok iyi olmanız ümidi ile selamlıyor, bütün günlerinizin en büyük güzelliklerle dolu geçmesini diliyorum.


Bugün de Sayın Büyüğümüzün tutabildiğimiz kadarıyla bir sohbet notunu paylaşmak kısmet oluyor.


Hayırlı günler, saygılar, sevgiler.


 


 


 


Çiğdem


 


 


SAYIN BÜYÜĞÜMÜZ SABRİ TANDOĞAN’IN GÖNÜL SOHBETLERİNDEN NOTLAR-33


 


KONU: CİNSELLİK                                                                                           


2 Ocak 2000 Pazar


Sabri Tandoğan


Cinsellik duygusunun fazlalığı insanı bunaltır. Bazı yazarlar, mesela Freud: “İnsan hayatının en önemli olayı cinselliktir” diyor. Çocuğun annesinin emmesini bile böyle yorumluyor. Bu korkunç bir düşünce. İnsan hayatında cinselliğin hiç yeri yok mu diyeceksiniz. Var tabi ama sadece cinsellik değil ki. Mesela siz pazara gidip sadece patlıcan alsanız, diğer sebzelerden almadan gelseniz olur mu? İnsan hayatınında da pek çok unsuru vardır. İnsanda minicik bir bebekken başlayan kıpır kıpır bir enerji var. Bir bebek sürekli hareketlidir. Ben bunu Allah’ın (cc) güzeli bulmak için verdiği bir enerji olarak görüyorum. Bence Freud’çu düşünce insanlık kültürü adına aşağılayıcı bir düşüncedir. Benim düşünce tarzım bu efendim. Eğer bu düşünce tarzını beğenmeyen varsa onunla sabahlara kadar konuşalım. İnsan ruhu çok ince yaratılmıştır. Nasıl çok yiyince midemiz bozulursa, bu tür düşünceler de kalp huzurumuzu bozar. Olumsuz görüntü ve pozisyonlar insanın şuur altına yerleşir, hiç umulmayan bir zamanda ortaya çıkar, onu istemi dışında rahatsız eder ve hiçbir zaman zihninden kaybolmaz. Yerine göre uykusuz bırakır, yerine göre utandırır.


Böyle bir duruma düşen kimsenin intihar etmeyi düşünmesi yanlıştır. Çünkü o zaman kurtulmuş olmaz, o düşünce onunla mezara da gider. Resullullah (SAV) Efendimiz: “Allah’ım (cc) Beni bir an, bir andan da kısa bir zaman bile nefsime bırakma.” Buyurmuştur. Demek ki nefis insana istediğini yaptırmak ister. O halde piyasadaki çeşitli yayınlardan uzak kalmak lazım. O yayınların sahibi sizin en yüce duygularınızı sömürerek cebinizi soymaktan başka bir şey düşünmez. Ama acaba böyle bir kazancı hayırla yiyebilir mi? Çocuklarından hayır görebilir mi? Göremez efendim.


Bu tür çirkinlikleri kalbimize, kafamıza sokmayalım. Karşıdan gelen bir dekolte giymiş bir kadına yalnız ilk bakış için izin vardır, sonra başını edeple eğip geçmek gerekir.


Bir atasözü vardır, “Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” diye. O nedenle arkadaşlarımızın da bizi doğru yöne çekecek kişiler olması lazım. Bazen kötü bir arkadaş insanın hayatını zehir edebilir. En ufak şeylerin bile insanı etkilediğine inanıyorum. Bir insan beş Ayet, beş  Hadis okusa, onları bütün hayatında yaşasa ama bütün nüanslarıyla yaşasa, velayet makamına kadar gidebilir. Deneyin efendim: “Ya hayır söyle yahut sus” Hadis-i Şerifini hâl haline getirmek bile insanı velayete götürebilir. Hayatımıza renk gelir, ışık gelir, çirkinliklerden kurtuluruz.


Hepinize saygılar sunuyor, hayır dualarınızı bekliyorum Efendim.


 


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]