Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Ya hayır söyle yahut sus” Hadis-i Şerif.
Gönderen : Suzan
Tarih : 7/11/2017 8:11:27 PM


.



Çok Değerli Sabri Babacığım,










Hayatta en önemli ilk sey saglik. Allah size büyük sifaliklar versin, afiyet versin. Zaman hizla akip gidiyor, hepimiz ölümü tadacagiz, o günün ne zaman gelecegi belli degil. Allahin huzuruna yüzümüz ak olarak çikabilmeyi Allah bize nasip etsin insallah. Biz insanlar bilerek bilmeyerek günahlar işliyoruz. Gerçek bir mümin olabilmek için bizlere tavsiyeleriniz neler olur. Kiymetli ellerinizden öper hürmetlerimi sunarim. Saglicakla kalin.










--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Suzan Hanım,





Kıymetli yavrum, Beş yaşında idim. Rahmetli annem edebiyat öğretmeniydi. Bir gün elinde bir defter ve kalemle çıkageldi. Bana dedi ki “Yaz oğlum.”





“Oğlum, Allah’ın ve Peygamberin inan dediklerinden başka hiç kimseye, hiçbir şeye inanma.”





Yetmiş yıl annemin bu sözünü düşündüm ve karşılaştığım her müşkülümde uyguladım.





Değerli yavrum, bütün mesele tek gerçek, tek hakikat olarak Kur’an’ı ve Hadisi kabul etmek. Onun dışında her şey ne dereceye kadar Kur’an ve Hadise uyuyorsa yanlız onlara itibar etmek. Bugün ne görüyoruz? Herkes kendine göre birini put edinmiş. Falanca şöyle diyor, filanca böyle diyor. Bize ne bunlardan? İsteyen istediğini söyler. İsteyen istediğini yazar. Bunlar bizi hiç ilgilendirmez. Önemli olan okuduklarımızı hayatımıza intikal ettirebilmek. Kırk yıldır Peygamber Efendimizin “Ya hayır söyle, yahut sus.” Hadis-i Şerifini hayatlarında yaşamalarını insanlara söylüyorum. Bugüne kadar yaşayan görmedim. Hep laf. Hep kuru edebiyat. Ama onlar da kimseye bir fayda vermiyor ki. Biz, onlardan olmayalım. Birisi rahmetli Azize Anne’ye bir çorba tarifi verse Azize Anne ertesi günü onu muhakkak pişirirdi. Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi? Sözleriyle hava basan, çalım atan insanlara değil, yaşantılarıyla örnek olanlara, öğrendiklerini tatbik edenlere saygı duyalım. İnşallah yavrum sen de böyle güzel bir insan olarak ailene, memlekete ve bütün insanlığa faydalı olursun.





Selam, sevgi ve saygı ile.










Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]