Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ehlullahta tasarruf.
Gönderen : Siteden
Tarih : 7/18/2017 7:23:51 AM


.





ALLAH DOSTLARININ İNSANLARA HİZMETİ İNSANLARIN ONLARA HİZMETİNDEN ÇOK DAHA BÜYÜKTÜR





Hasan Burkay Hz'nden Ehlullah'ta Tasarruf





AbdülKadir Geylani zamanında Bağdat’ta şöyle bir olay cereyan etmiştir:










Bir mürid şeyhine giderek;










­­-Şeyhim ben Basra’ya ticarete gitmek istiyorum.Bir murakabe eder misiniz?Bu işte bir hayır var mı? Demiş.Şeyhi murakabadan sonra :










Mukadderatında Basra’ya ticarete gitmende bir çok mahsurlar gördük.Basra’ya ticarete gidersen elindeki parayı kaybedeceksin, Mali durumun bozulacak;ailen kötü yola düşecek.Basra’ya gitme. demiş.Aynı mürid daha sonra Abdülkadir Geylani Hz.’ne giderek diyor ki :










Ya Üstaz ! Ticaret için Basra’ya gitme müsadesi istedim.Şeyhim Basra’ya gitmemi sakıncalı buldu.Siz ne dersiniz ?










Abdülkadir Geylani Hz.:










-Sen git, ticaretini yap, demiş.










Bu söz üzerine Basra’ya giden mürid , orada bir gün umumi bir helada, içinde para dolu olan kemerini unutmuş.Çarşıda işlerini görürken kemerinin yokluğunu fark etmiş.Dönüp helaya gittiğinde kemerini bıraktığı yerde bulmuş.Böyle umumi bir yerde kemerini kimsenin almamış olmasına şaşmış.Aynı adam bir akşam rüyasında eşini yabancı bir erkekle zina halinde görmüş.Bu rüyanın çok tesiri altında kalmış.Günlerce ibadetinin ve yediğinin , içtiğinin tadını kaybetmiş.İşini tamamlayıp karlı bir şekilde memleketine döndüğünde şeyhine giderek:










-Dedikleriniz çıkmadı.Ticaretimi güzelce yaptım, geldim. Ailemde de bir kötülük yok, demiş. Bunun üzerine şeyhi :










-Sen benimle konuştuktan sonra kime gittin?diye sormuş.Mürid :










-Abdülkadir Geylani’ye gittim.Şeyhi :










- Biz mukadderatı görürüz fakat onu değiştiremeyiz.Biz tasarruf ehli değiliz. Abdülkadir Geylani Hz. İse tasarruf ehlidir.Mukadderatı değiştirir. Paranı kısa bir süre için kaybetmen, o elim hadiseyi rüyada atlatman, Abdülkadir Geylani Hz.’nin tasarrufu ile mukadderatının değiştirilmesi sayesinde olmuştur.










(Hasan Hüdaverdi Burkay ks Hz'nin "Şerafettin Zeynel Abidin Hz. ve Ali Usta" Kitabı'ndan alıntıdır.) Aziz Ruhlarına Fatiha.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]