Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Şems-i Tebrizi Hz'nden öğütler.
Gönderen : "Öğrenci"
Tarih : 7/20/2017 11:08:35 AM


.


Hakk yolunda ilerlemek yürek işidir, akıl işi değil.



Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir.



Sancı çekilmeden doğum olmaz.Senden yepyeni taptaze bir sen zuhur edebilmesi için zorluklara, sancılara hazır olman gerekir.



Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa Allah da onu başkasına muhtaç etmez.



İnsanoğlunun edepten nasibi yoksa, insan değildir. İnsan ile hayvanı ayıran edeptir.



Her şey çok olunca ucuzlar. Edep bunun aksinedir, o çoğaldıkça değeri artar.



Şeytanda insandaki özelliklerin birisi hariç hepsi vardır.Şeytanda eksik olan tek nimet aşktır.Şeytanın insanı çekememesi aşksızlığındandır.



Hayatta her şey olabilirsin; Fakat mühim olan hayatın içinde "insan" olabilmektir.



Birini nekadar çok aşağılar yahut dışlarsan, onun durumuna düşme ihtimalin o kadar artar. Kainatın matematiğidir bu. Kendini ayrıcalıklı sayma. Konumuna ya da mevkine, ismine veya şöhretine güvenme. Şu hayatta tüm zahiri kisveler sabun köpüğünden ibarettir.



Kainat yek vücut, tek varlıktır. Herkes ve herşey görünmez iplerle birbirine bağlıdır. Sakın kimsenin ahını alma; bir başkasının, hele hele senden zayıf olanın canını yakma. Unutma ki dünyanın öte ucunda tek bir insanın kederi, tüm insanlığı mutsuz edebilir. Ve bir kişinin saadeti, herkesin yüzünü güldürebilir.



Cenneti ve cehennemi illaki gelecekte arama.İkisi de şu an burada mevcut.Ne zaman birini çıkarsız, hesapsız ve pazarlıksız sevmeyi başarsak, cennetteyizdir aslında.Ne vakit birileriyle kavgaya tutuşsak,nefrete, hasede ve kine bulaşsak, tepetaklak cehenneme düşüveririz.



Senin gönlün değişirse dünya da değişir.



Grisi yoktur aşkın.Ya siyahı, ya beyazı seçeceksin.Ya tam açacaksın yüreğini, ya da hiç yeltenmeyeceksin.



Aradığın şey o kitaplarda değil, aradığın şeyi okuyarak bulamazsın.Sende eksik olan şeyi gözlerinle tamamlayamazsın. Dünyadaki tüm kitaplar, tüm hesaplar, akıl oyunları, sayfalarca laflar, sevginin yerini tutmaz. Okuyarak öğreneceksin ama severek anlayacaksın.



Mühim olan yükseklere çıkıp hayata tepeden bakmak değildir. Mühim olan ne kadar yükselsen de her şeye eşit mesafeden bakabilmektir.



Hakikati öğrenmek için söze değil yaşamaya ihtiyaç vardır.



Her zaman başkalarından öğrenmeye açık ol. En iyi bildiğin konularda bile büyük konuşma. Cümlenin sonuna nokta değil, virgül yahut üç nokta koy. Açık bir kapı bırak daima. Ne kadar bilsen de hiçbir zaman yeterince bilemeyeceğini unutma. Tevazudan şaşma. Ancak o zaman kurtulabilirsin bilginin cehaletinden.



Bir şey yap, güzel olsun. Çok mu zor ? O vakit güzel bir şey söyle. Dilin mi dönmüyor ? Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz. Beceremez misin ? O zaman güzel bir şeye başla. Ama hep güzel şeyler olsun. Çünkü her insan ölecek yaştadır.



İşimiz Allah'a kalmışsa, olmuş bil...




Saygı ve sevgilerimle


Öğrenci

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]