Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gerçek sevgide kararsızlık olmaz.
Gönderen : "Ateş Parçası"
Tarih : 7/20/2017 11:19:30 AM


.


Değerli Büyüğüm, Sabri Amcacığım,


Nasılsınız? Ellerinizden öpüyorum. Allah sizden razı olsun.
Sabri Amca, benim bir süredir (bir seneden fazla) konuştuğum bir bayan arkadaşım var.
Evlilik niyetiyle tanıştım ve çok sevdim. Bu kız da beni çok sevdiğini birçok kez söylemesine rağmen bu duygularının evlilik için yeterince yoğun olmadığını hep söylüyor ama dost olarak benden ayrılmak istemiyor. Birkaç kez evlenmek isteyebileceğini dile getirsede sonra kararsız kalıp hayatta hiçbir şey belli olmaz deyip ilerde belki kısmet dedi. Ben daha askere gitmedim ama söz, nişan gibi şeylere de şu anda yanaşmıyor.


Ben bu kızı tanışmadan birkaç gün önce rüyamda dostum olarak gördüm. Bu kızda  çocukken rüyasında Peygamber Efendimizi görmüş fakat dini konularda pek bilgili değil hatta bazen dine aykırı davranışları da oluyor benimde kalbimi birkaç kez  hak etmediğim halde çok kırdı. Fakat gözü hep yaşlı, herkesin iyiliğini isteyen, bazen çocuk gibi saf davranan iyi bir kız.
Birbirimizin sırlarını özel şeylerini bilecek kadar yakın olduk. Birlikte dua ettiğimiz hatta birlikte ağladığımız oldu. Sizce bu kızla evlenme olasılığım var mı? Ümidimi kesip başka birini mi aramalıyım? Benim gönlümde onunla ömür boyu evli olma duygusu varken dost olarak konuşmam hayırlı mıdır? Birbirimize dost olarak  da birçok faydamız olsada bir eşten göreceğim sevgiyi ilgiyi bu kızdan bekleyip karşılık alamayınca çok üzülüyorum. Sizce nasıl davranmalıyım? Eğer karşılık alsam ve  daha dindar olsa bu kızı dünyada hiç kimseye değişmem. Başka bir kısmet aramayıp bu kızı biraz daha beklemeli miyim gönlünü kazanmaya daha çalışmalı mıyım?
Sizce bu kızla evlenmem gelecekte mümkün mü? Bu kızla evli olmam bana mutluluk getirir mi benim için hayır mıdır?


Sevgi ve saygılarımla.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Ateş Parçası”,


Kıymetli yavrum, halamın bıyıkları olsa dayım olurdu. Bu kızla derhal alâkanı kes. Bu kızdan ne köy olur ne kasaba.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]