Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “En büyük ibadet insanları sevmek ve onlara hizmet etmektir.” Hadis-i Şerif
Gönderen : "Dertli"
Tarih : 7/22/2017 11:15:41 PM


.



Çok değerli büyüğüm,





Önce size bu maili yazdığım için biraz mahçubum. Değerli Büyüğüm ev kızıyım.Belirli bir yaşın üzerindeyim. Ama evlilik olmadı hayatımda. Zaten sırf evleneyim diye evlilik yapmaktan da çok korkuyorum. Annem bu eve güvenme dedi. Birilerinin yanında biz ölünce ne yapacak felan diyor. Duygusal bir paylaşımımız genelde olamıyor .Karşılık alamıyorum. Abimin hanımı bile gık dese su gık dese ekmek. Benim ailemde hiç değerim yok. Varlığımdan utanıyorum. Hayırlı iyi bir insan karşıma çıksa da evlensem diyorum. Kader tabii. Abimin eşide ayrım yapıldığını evlatlar arasında dile getirdi ve çok günah olduğunu bir laf arasında söyledi. Etrafımda sıkıntılarımı sorunlarımı paylaşabileceğim kimse yok. Bir yakın akrabam var. Onunla çok bunaldığım zamanlarda bir kaç kez sıkıntılarımı anlattım. Beni anladığını , ben bazı şeyleri söylemesemde bildiğini söyledi.O da gerçekten hayatı çilelerle geçmiş biri.Ama dedikodu huyu var ne yazık ki. O yüzden ona tam olarak güvenemiyorum.Söylediğim sözler karşıma çıkabilir diye temkinli davranıyorum.Acaba sıkıntılarımızı paylaşmadan bunu nasıl atlatabiliriz. İnsan insanın zehrini alır derler ama... Namazlarımı düzenli kılmaya çalışıyorum. Bu beni manen ayakta tutuyor. Sizin varlığınız benim için de büyük bir güç kaynağı. Siteyi düzenli takip ediyorum. Ama her şeye rağmen sevgiyle dolu sevgi kaynağı bir insan olmayı çok istiyorum. Herkese de bol bol dağıtmayı. Şu zamanda en çok ihtiyacımız yokluğunu çektiğimiz şey sevgi sanırım. Allah sonumuzu hayır getirsin. Umarım gözlerinizi ve yüreğinizi yormamışımdır. Şu an bile rahatladım gerçekten. Siz neler dersiniz. Umarım tatlı hoş şeyler söylersiniz, o kadar ihtiyacım var ki...





Saygı ve sevgilerimle..





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın “Dertli”,





Kıymetli yavrum, sen Allah’a şükredecek yerde çevrene bakıyor, kendine üzülecek konular arıyorsun. Yani elin kaba saba, ruhsuz, duygusuz herifine varıp da mutlu olcağını mı sanıyorsun? Çevrendeki erkeklerin büyük bir çoğunluğunun kereste gibi olduğunu bir bilsen haline şükredersin. Neden sevgiyi çevrenden arıyorsun? Allah, Peygamber varken, Kur’an ve Hadis varken niye başkalarından bekliyorsun? Hepimiz sevgi yoksunu değil miyiz? Daha ilkokul sıralarından başladım, bugüne geldim. Hep sevgiyi ben verdim. Hem de nasıl verdim. Ölesiye. Ama bir iki kişi hariç kimseden karşılığını bulamadım. En ufak bir sıkıntım olunca çevremdeki insanlar uzaklaştılar. Beni cami avlusuna bırakılan bir çocuk durumuna getirdiler. Ama kimseye gücenmedim. Kimseye kırılmadım, kimseye darılmadım. Bizim görevimiz sadece sevmek. Sonra yine sevmek. Sonra yine sevmek. Hayat bu yavrum. Bir tek gerçek var: Allah rızası için sevmek, Allah rızası için hizmet etmek. Bunarın karşılığında bir teşekkür bile beklemek bizim için adi, aşağılık bir davranıştır. Lütfen yavrum, çevrendeki insanları sev. Ölesiye sev. Onlara hizmeti aşk haline getir. Ötesini düşünme. Daima mütebessim ol. Sesin daima yumuşacık olsun. Hareketlerin ince, zarif, kibar olsun. Öleceğini bilsen yine surat asma. Düşün ki çevren meleklerle dolu. Her hereketin, her kelimen Allah’ın ekranına kaydoluyor. İlahi mahkee kurulduğu zaman herkes kendi hayatının filmini seyredecek. Yeter ki o ekranda olumsuz hiçbir şey olmasın. Gülten Akın ne diyor:





“Bekleyin, bekleyin, durmaksızın bekleyin





Bir gün unutulmuş bir aynadan





Bütün sevgiler size dönecek”





Değerli yavrum, biz dünyaya sevgi almaya değil, sevgi vermeye geldik. Bunu öğrenip uygulamadığımız takdirde hayat boyu avucumuzu yalarız. Onun için kolları sıvayalım. Hayatın sanal yönünü değil gerçek yönünü yaşamaya çalışalım. Bu güne kadar sana öğretilenler, işittiklerin, çevrende şahit oldukların hep hayatın sanal yönü. Bunların elinin tersiyle it. Bir tek şey aklında kalsın: “En büyük ibadet insanları sevmek ve onlara hizmet etmektir...”





Sevgili yavrum, hayatında ne zaman üzülürsen, darılırsan, kırılırsan, incinirsen her zaman bana yazabilirsin. Gece demeden, gündüz demeden. Beni her zaman arayabilirsin. Ben seni çokseviyor, sana saygı duyuyorum.





Yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.





Sabri Tandoğan





Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]