Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Işık gelince karanlık gider.
Gönderen : Ulviye Aydoğmuş
Tarih : 7/22/2017 11:30:11 PM


.



Hayırlı günler Sayın Büyüğüm.





Biz dar bir çevrede sizin kadar şanslı bir aile ortamında büyümedik. Ailelerimiz nasıl yetiştilerse bizide öyle yetitirdiler biz de doğruların bunlar olduğunu zannettik. Ta ki on yıl önce emekli oldum çevre değiştirdik o zaman çok kitap okudum sizlerin ve başka faydalı programları seyrettiğimde doğruların çok farklı olduğunu farkettim.





Kendi tutumumu da çok değiştirdim çocuklarıma da eşime karşı da. Çocuklarımla çok konuştuk oğlum çok hatalar yapmışım bilmeden çok özür diledim ama yine de biraz mutsuz.





Çok uykularım kaçmıştır hala muhasebesini yaparım, neden şöyle yapmadım böyle yapmadım diye. Yani öyle despot anne babada değiliz. İlgisiz olduğumuz da söylenemez ama çocuklar farklı şeyle bekliyorlarmış, onların dünyasını bilemedik.





Zaman ayırdığınız için sağolun bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz. Tavsiyelerinizi bekliyoruz..










--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Ulviye Aydoğmuşoğlu,





Kıymetli yavrum,





Mevlana





“Dün, dünle beraber geçti cancağızım


Bugün yeni şeyler söylemek lazım”





diyor. Kainatın en büyük şairi Yunus Emre





“Her dem taze doğarız


Bizden kim usanası”





diyor. Sevgili yavrum, hayatta hiçbir şey bitip tükenmiş değildir. Her şey daimi bir akış içindedir. Bu çizgiden sonra sizin de yapacağınız birçok işler var. Mesela çeşitli vesilelerle oğlunuzla dialog kurmaya çalışın. Beraber kitap okuyun, beraber müzik dinleyin, beraber sohbetler edin, beraber bir restorana gidin, bir pastaneye gidin, beraber dostlarınızı ziyaret edin, bu suretle oğlunuzla sıcak, samimi, içten bir dialog kurun. İki insanın hayatta aynı noktaya bakması kadar güzel ve muhteşem hiçbir şey olamaz. Göreceksiniz herşey değişecek. Bedbin karamsar çehrelerin yerini güler yüzlü, mutlu, pırıl pırıl çehreler gelecek. Söyleyeceklerim bu kadar.





Selam, sevgi ve saygı ile.





Sabri Tandoğan





Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]