Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir Hadis-i Şerif.
Gönderen : Siteden
Tarih : 7/22/2017 11:37:26 PM


.


BİR HADİS-İ ŞERİF VE TEFEKKÜR
Allah'ın Resulü, Peygamber Efendimiz S.A.V şöyle emir Buyurmaktadır:


"Cinsî münasebette bulunduğun zaman Besmele ile başla. Besmele ile başlarsan sevaplarını yazan görevli melekler cünüplükten gusül abdestini alıncaya kadar durmaksızın sana sevap yazarlar. Bu münasebetten bir çocuğun olursa, bu çocuğunun ve de bu çocuğundan olacak torunlarının nefesleri sayısınca sana sevap yazılıp-verilir." (bk. Buhârî, Bed'ul-halk 11; Müslim, Nikâh, 18)



Cinsî münasebetin kutsallaştırılarak ruhi tatmine aracı kılınması için insanın mükellef kılındığı bir görev de ilişki öncesinde Allah'ın Resulünün öğrettiği şekilde Şeytan'dan Allah'a sığınmaktır. Cinsî münasebet, insan hayatında yer alan önemli bir olaydır.


Besmele çekmeksizin yapılan yani ibadet olduğu şuuru/bilinciyle yapılmayan her iş, olması gerekene nazaran eksiktir.


Bu gerçeği Allah'ın Resulü S.A.V. şöyle açıklar:


"Bismillahirrahmanirrahim ile başlanmayan her önemli iş eksiktir." (Suyuti, Camiu’s-Sağîr, 2/92)


Bu sğınmanın nasıl olacağını da Allah'ın Resulünün bir Hadis-i Şerifi ile açıklayalım:


O, şöyle Buyurur:


"Müminlerden biri karısı ile cinsî münasebette bulunmak istediği zaman: "Bismillah, Allah'ım! Bizi Şeytan'dan, Şeytan'ı da bize vereceğin çocuktan uzaklaştır" şeklinde dua eder ve sonra onlara bu münasebet sebebiyle bir çocuk verilirse, Şeytan o çocuğa ebediyen zarar veremez." (İbn Mace, Nikah, 16)


Allah'ın Resulünün aynı konudaki bir diğer Hadis-i Şeriflerinde "Şeytan o çocuğa ebediyen zarar veremez" cümlesi yerine, "Allah o çocuğa Şeytan'ı saldırtmaz" cümlesi geçmektedir. (İbn Mâce, Nkâh 27, hadis no: 1919)

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]