Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Saç sağlığı için.
Gönderen : Siteden
Tarih : 7/24/2017 12:35:59 PM


.


ZARARLI PLASTİK TARAKLAR YERİNE EN SAĞLIKLI SEÇENEK: ANNANELERİMİZİN TERCİHİ OLAN KEMİK TARAKLARI KULLANALIM
 Kemik Tarakların Faydaları


Sevgili arkadaşlar, saçlarımızın sağlığı açısından bizlere oldukça faydalı olan ancak yok olmaya yüz tutmuş bir el sanatı kültürümüzden bahsetmek istiyorum.. Kemik taraklar! Şifa dağıtan en önemli el sanatlarımızdan biri olan kemik taraklar eskiden gelin olacak kızlarımızın çeyizlerinin vazgeçilmeziymiş. Şimdi ise kemik tarağı ilk defa duyanlar bile var. Ben ise bir yörük kızı olarak anneannem sayesinde bildiğim kemik tarağın faydalarını sizlere anlatacağım. Kemik tarak manda, dağ keçisi, öküz ve koç gibi hayvanların boynuzundan yapılmaktadır. Bu boynuzlar ise insan deri ve tırnaklarındaki keratin yapı ile oldukça benzerlik göstermekte dolayısı ile saçlarımız için birçok fayda sağlamaktadır. Bu faydalara değinmeden önce kemik tarağın nasıl yapıldığını sizlerle paylaşmak istiyorum.


saç kırılmalarına karşı kemik tarak
Kemik Tarak


Öncelikle manda, dağ keçisi, öküz ve koç gibi hayvanların boynuzları bir müddet kurumaya bırakılır. Sonra iyice kurumuş olan bu boynuzlar olabildiğince temizlenir ve ateş ocağında ısıtılır. Ateş ocağında ısıtma işleminin ardından boynuzlar düzleştirilerek işlemden geçirilir. Düzeltme işlemi yapılan boynuzlar da bu işlem bir kez daha tekrarlanır, yani bir kez daha ateş ocağında ısıtılır ve tekrardan düzeltme işlemi yapılır. Böylece düzeltilen kemik zımparadan geçmeye ve şekil vermeye hazır hale getirilir. Kemikte dişler açılır ve tekrar zımparadan geçirilir ve rendelenir. Kemik tarağın dişlerinin ucu eğelenerek sivriltilir. Son olarak ise kemik tarak parlatılır ve kullanıma hazır hale getirilir.


otantik görünümlü işlemeli kemik taraklar
İşlemeli Kemik Taraklar


Kemik tarağın yapımını kabaca olarak anlatmış olsak da kemik tarağının üzerinde müthiş bir sanat becerisi vardır. Öyle ki tutulan sap boynuzdan yapılabilir ve boynuz tarağa otantik bir görünüm verebilir. Bunun yanısıra kemik tarağa çok narin şekil verilebilir ve gümüş işlemelerle tarak süslenir ve çok daha şık bir görünüm elde edilebilir. Dolayısıyla çantanızda taşımanız ve dışarıda kullanmanız da oldukça rahat olacaktır.


boynuzlu ilginç kemik tarak
Boynuzlu Kemik Tarak
Kemik Tarağın Faydaları :


    Kemik tarak keratin yapılıdır. Keratin ise negatif elektiriğin yüklenmesini önlüyor. Bu nedenle kemik tarak saç derimize ve saçlarımıza negatif elektiriğin yüklenmesini önleyerek saçların elektiriklenmesini  ve kırılmasını engellediği gibi kemik tarak kullanan bireylerin stres olmasını azaltıyor hatta stresi atıyor.
    Kemik tarak saç diplerine doğal masaj yaparak saçların kepeklenmesini önlüyor.
    Kemik tarağın doğal ve insan derisine yakın bir maddeden oluşmasından dolayı plastik taraklar gibi saç dersinide alerji yapmıyor. Plastik taraklar ise yapısı olan kimyasal maddelerden dolayı saç derisinde alerji yapabiliyor. Bu nedenle özellikle hassas cilde sahip olan bayanların mutlaka kemik tarak tercih etmesi gerekmektedir. Şayet kemik tarak bulamıyorsanız doğal tahtadan yapılmış tarakları tercih edebilirsiniz.


    Kemik tarağın saç dökülmelerine karşı da çok iyi bir ilaç olduğu uzmanlar tarafından ispatlanmıştır.


    Ayrıca kemik tarakların ömrü uzun sürelidir.


http://celebromantic.blogspot.com.tr/search/label/kemik%20tara%C4%9F%C4%B1n%20faydalar%C4%B1

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]