Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Ölüm, asude bir bahar ülkesi olur rinde..."
Gönderen : Siteden
Tarih : 7/25/2017 11:22:53 AM


.


ÖLÜM, ASUDE BİR BAHAR ÜLKESİ OLUR RİNDE... YAHYA KEMAL
“Mü’minin ölüm korkusu olmaz. Mü’min, Azrail AS’ı Allah’a, en sevgiliye ulaştıran bir vasıta olarak görür. Bazılarının eli tırpanlı olarak çizdiği karikatürdeki gibi değil. Ölmek yok olmak değildir. Resulullah Efendimiz S.A.V. son nefesinde neden “Er Refik ül Âla” dedi... Yani “En Büyük En Yüce Dost”.. Mü’min de Azrail A.S’ı kendini “En Büyük Dosta, Arkadaşa” götürecek bir sevgili olarak görür.
Her imtihan korkutucudur ama tembel talebe için. Çalışkan talebe için imtihan bir ödül alma aşamasıdır. O güzel çalışır, öğretmenin verdiği ödevleri yapar. Öğretmenlerinin takdirini kazanır. Onlardan aferin alır. İmtihanda o ferah ferah bekler. . Çıkınca annesine babasına müjde vermeye gider. Tembel talebe kazara bir yere çalışır, ah o yerden gelse sual diye. Sual başka yerden gelince şanssızlık der. Ne şanssızlığı... Tembellik. Ahiret korkusu da ancak dünya tembellerinde olur. Ölüm mü’min için sadece dünyasını değiştirmektir. “Ölüm asude bir bahar ülkesi olur rinde...” ”



Ömer Tuğrul İnançer

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]