Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Böyle insanlıktan nasibi olmayan biri ile oturulmaz.
Gönderen : "Çaresiz"
Tarih : 7/27/2017 11:32:19 AM


.


Merhaba efendim, ben 25 yasindayim ve esimle cok severek evlendik, bisüredir birlikteyiz.


Fakat ben daha once gorucu usuluyle evlenip ayrilmistim ama esime bundan bahsettim, malesef zorla evlendigim adam simdiki esimin arkadasi cikti ve su anda dusmanlar benim yuzumden, ama gonul iste ayrilamadik yinede cogu kisi bu yuzden iliskimize karsi cikti ama biz cok sevmistik birbirimizmi, en sonunda evlenelim dedi bende onun evine tasindim, annesiyle beraber oturuyouruz su anda ve annesiylede aram cok iyi. Fakat esim son zamanlarda surekli gecmisi yuzume vuruyor, beni hayvan gibi dövüyor, kotu laflar soyluyor, kufur ediyor, sonrada pisman oluyor, ama ben onu hala cok seviyorum ve ne yapsa kizip kin tutamiyorum ama onu nasil geri kazanabilirim, ne yapmaliyim,



Ne olur bana bi akil verin efendim, ben onu cok seviyorum ve kaybetmek istemiyorum, ama hergun kavgaya hakarete gucum kalmadi.



Simdiden tesekkur ederim.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Çaresiz”,


Kıymetli yavrum, böyle sevginin sadece içine tükürülür. Lütfen vakit kaybetmeden babanın evine dön. Eğer baban kabul etmezse ölümü göze al, hayatını kazan, ayaklarının üstünde dur. Çalışmak demek ille bir devlet dairesinde, bir fabrikada, bir şirkette çalışmak demek değildir. İş yok diye sırtüstü yatanlar bence şerefli insanlar değildirler. İşi biz yaratacağız yavrum. Birgün Şekerci Ali Uzun’a gitmiştim. Helva alacaktım. Seksen yaşında bir kadın geldi, “Yavrularım,” dedi, “ben tereyağından gözleme yaptım. Alır mısınız?” Gerek tezgahtarlar, gerek müşteriler beş dakika içinde yaşlı teyzenin elindeki gözlemeleri tükettiler. O da teşekkür ederek parasını aldı. Olay bu yavrum.


Bir insanlıktan nasibi olmayan haysiyetsiz nasıl sana el uzatabilir? Ne demek kadın dövmek? Karısını döven erkeklerin hepsi alçak, şerefsiz, namussuzdurlar. Bir kadına bir şartla el kalkar: Sadece onu sevmek, okşamak için. Bu adam sana hakaret ediyor, onurunla, haysiyetinle oynuyor ve seni bir hayvan gibi dövüyor. Sen hala onu seviyorum diyorsun. Lanet olsun böyle sevgiye. Eğer gerekçeni söyleyip derhal evi terketmezsen sen de haysiyetsiz sıfatına layık olursun. Bu satırları okuyanlar belki ifademi biraz sert bulacaklar. Ama bırakalım cicibeyliği. Ben inançları uğruna, haysiyeti uğruna kellesini ortaya koymuş bir insanım. O televizyonda riyakarca konuşmalar yapan hacı-hoca takımından değilim. Durum böyle. İşine gelmeyen bana küfreder, çeker gider.


Durum böyle yavrum. Ben sana Allah rızası için Türkiye’de hiç kimsenin cesaret edemeyeceği bir şekilde gerçekleri anlattım. Artık nasıl hareket edersin bilemem.


İfadelerimle seni kırdıysam özür dilerim. Ama ben böyle konuşmaya mecburum. Bazan tıpta insanlara şok tedavisi yapılır. İşte ben de şimdi onu yapıyorum.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]