Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Onlar ki verirler laf ile dünyaya nizamat, bin türlü teseyyüp bulunur hane
Gönderen : Erdal Yurdanur.
Tarih : 8/9/2017 12:25:23 AM


.


Sayın büyüğüm,




Yazılarını her gün zevkle ve ibretle okuyorum.Allah size sağlık ve kuvvet versin, hayırlı ömürler ihsan eylesin.



Benim mutluluk üzerine okumadığım kitap kalmadı desem yeridir.Okuduğum her bir kitap kendine göre mutluluğun reçetesini veriyordu.Her bir kitap bu reçeteleri uygularsan mutlu olursun hesabı kimya formulü gibi mutluluk formulleri sunuyordu.



Sonra bu mutluluk yazarlarının hayatlarına baktığım zaman kelin merhemi olsa başına sürermiş misali kendilerine hayırlarının olmadığını gördüm. Leo Buscaglia’yı bilirsiniz,bir zamanlar çok popülerdi.Yaşamak, sevmek ve mutluluk üzerine bir çok kitabı vardır.Bir gün gazetede intihar ettiğiyle ilgili bir haber okudum.Bu haber ne kadar doğru bilemiyorum fakat doğruysa dünyanın en trajikomik olaylarından birisi. Dale Carneige’in “ Dost kazanmak ve insanları etkileme sanatı” adlı kitabı da dünyada en çok satan kitaplardan birisidir.Bu adamcağız da öldüğünde mezarında bir tane dostu yokmuş.Bazen insanlara yaşam dersi verenlerin sonları trajikomik bir şekilde bitebiliyor.



Sonunda mutluluğun formulünü buldum. Hz Ali’nin bir sözü vardır. “İlim bir nokta idi,cahiller çoğlattı ”diye .Meğerse mutluluğun formulü sadece bir noktaymış.Ben ararken çok yoruldum.Eğer arayan varsa benim kadar yorulmasınlar diye buraya yazıyorum:



İnsan, Allah’a ne kadar yaklaşırsa hem bu dünyasında, hem ahiretinde mutlu olur. İnsan, Allah’dan ne kadar uzaklaşırsa hem bu dünyasında, hem ahiretinde perişan olur.



Sizleri ve tüm dostları Allah’a emanet eder,selam,sevgi ve hürmetlerimi sunarım.



Erdal Yurdanur


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Erdal Yurdanur,


Mailiniz çok ilginç, çok düşündürücü. Mutluluk hakkında yazılanlarla onların yazarlarının hayatları arasındaki çelişki bir tek sebepten kaynaklanıyor. Onlar ya para kazanmak için ya şöhret sahibi olmak için kitaplarını yazıyorlar. Ama mutluluğu yaşamıyorlar ki. Onların kitapları hep yüzmeyi kitaptan öğrenen insanların durumu gibi. Bilmeden, görmeden, yaşamadan insan birşeyin derinliğine inemez ki. İndiğini sananlar da Dale Carnagie gibi olur. “Dost Kazanma Sanatı” isimli kitabı dünyanın bütün dillerine çevrilmişti. Öldüğü zaman kabre konulurken dört kişi vardı. Biri papaz, üçü de mezarlık görevlisi hamallardı. Allah cümlemize böyle bir son göstermesin.


Yeni maillerinizi bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]