Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Peygamber Efendimiz A.S'ın izinden gidenler ne güzel insanlardır.
Gönderen : Ali Seren
Tarih : 8/9/2017 4:24:09 PM


.






Sayın Hocam, Bu konuyu yazıp internette aradım sizin yazınız ile karşılaştım. Çok teşekkür ederim.


Bu konuda en doğru tutumun affetmek olduğuna nefsimi inandırmak ve daha kaliteli bir insan olmak istiyorum, ancak aklma gelen şöyle bir şey var.
Canımızı sıkan bir olay ile karşılaştığımızda, Herşeyi Allah yarattığı için, O zamanda meydana gelen olay ve bizi üzen olaya sebep olan kişinin, cezalandırlıması için Allah bize denk getirdi, 'Eceli gelen kedi Cami duvarına .... misali gibi.
Ben de bana karşı kırıcı, incitici, hakaret edici, aşağılayıcı v.b. gibi hareketleri yapanlara karşı 'Hasbunallah venimel vekil' diyerek O kişiyi en adil bir şekilde cezalandırılmak üzere Allaha havale ediyorum. Yani O kişinin af edilmesini değil, bu dünyada ve Ahirette layık olduğu şekilde cezalandırılmasını istiyorum ve bu duanın yapılması gereken en iyisi olduğuna inaniyorum.



Ancak sevdiğim bazı insanlar bu durumda dahi Allah rızası için affetmem gerektiğini, söylüyorlar, ben ise 'sanki affedersem, Allahın Adaletinin tecellisi için, üzerime düşen birşeyi yapmamıi gibi hissediyorum.
Lütfen bu konuda en doğru olanı bizlere aktarın ben de o konuda en güzelini tercih edenlerden olmak istiyorum.


Selam ve hürmetlerimle


Ali SEREN



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Ali Şükrü Eren,


Kıymetli yavrum, önemli olan başkalarının bize karşı olan davranışı değil, bizim takındığımız tavırdır. Başkaları bizi sever, sevmez, iyilik eder, etmez, bu onların bileceği iş. Yeter ki biz bu konuda da Peygamber Efendimizin yolunda olalım. Yani O’nun gibi her zaman ve her yerde barıştan yana, dostluktan yana, sevgi ve iyilikten yana olalım. Seven, sevdiğinin izinden gider. Biz bütün kainatı sevelim. İnsanıyla, hayvanıyla, bitkisiyle, eşya ve cemadatıyla bütün kainatı Muhammedi bir aşkla kucaklayalım. Yüce Peygamberimiz Taif’de ne yaptıysa biz de onu yapalım.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]