Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ah bu önyargıları bir kenara atabilsek...
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 8/10/2017 10:02:24 AM


.



Kıymetli yavrum,


Aslında hayat güzel, insanlar güzel, yaşamak güzel. Dünya harikuladeliklerle dolu ama o kör olası önyargılar, fikri sabitler bütün bu güzellikleri birkısım insanların görmelerine engel oluyor. Adına papa denilen lanet suratlı bir kafir kainatın en büyük, en güzel, en yüce insanına insafsızca, hayasızca, şerefsizce, namussuzca saldırıyor ve bu hareketiyle ne kadar aciz, salak, geri zekalı olduğunu orta koyuyor. Sebep işte o önyargılar. İşte o kahrolası taassup. Be adam, bir gece otur bir Hadis kitabı al aç oku. Daha birkaç hadisten itibaren tertemiz, bembeyaz, güzeller güzeli bir dünyayla karşılaşacaksın. Hayat boyu duyamadığın huzuru, mutluluğu, güzelliği bulacaksın. Ne güzel, aslında mutlu olmak senin de hakkın. Taassupla, düşmanlıkla, önyargıyla dolan katran ruhundan yüzüne akseden çizgiere bir baksana. Türkiye’de hiçbir caninin, hiçbir katilin yüzü o denli kapkara değil. Zavallı adam, kendi mutluluğunu kendi elleriyle boğuyor.





Kıymetli yavrum, bu ne yazık ki her konuda böyle. Liz Taylor, benim gençliğimde dünyanın en güzel kadınıydı, sekiz kere evlendi sekizinde de mutluluğu bulamadı. Çünkü evlendiği insanlar onun parası için, şöhreti için, şaşaalı hayatı için ona yaklaşmışlardı. Hiçbiri Liz’in dünyasının göremedi, kimisi kendini içkiye , kimisi kumara, kimisi uyuşturucuya verdi. Oysa Liz’in bütün istediği biraz sevgi, biraz saygı, biraz ilgiydi, ama göremedi. Şimdi yaşını başını aldı köşesine çekildi, mey’us ve mükedder. Sevmeden, sevilmeden, aşkı tatmadan ölümünü bekliyor. Ne kadar acı değil mi? Geçen sene Ankara Armada’daki Remzi Kitabevine Liz’in bir albümü geldi. Ebatları çok büyüktü, çok kalındı. Albümde fevkalade güzel bir baskı ile doğumundan bugüne kadar resimleri vardı. Ankara’nın her tarafından Liz hayranları o albümü görmeye geldiler. Ama ne yazık ki evlendiği sekiz adamın hiçbiri Liz’in o inanılmaz güzelliğini göremedi. Sanki onlar Aşık Veysel’in “Yumma gözün kör gibi” mısraına muhataptılar. Hayat da öyle yavrum, her anı, her zamanı, her mekanı kelimelerle anlatılmayacak kadar güzelliklerle dolu. Ama “Görenedir görene, köre nedir, köre ne?” Kur’an-ı Kerim’de bir Ayet-i Kerimede “Nereye bakarsan bak, Allah’ın vechi oradadır” buyruluyor. Yunus Emre “Cümle yerde Hak nazır, göz gerektir göresi” diyor. Allah bize bütün güzellikleri görmeyi nasib etsin. Güzellik kainatın altın anahtarıdır. Hayat, yaşamak, güzelliklerle bir anlam ve ihtişam kazanıyor. Allah bizleri ve yeryüzündeki bütün insan kardeşlerimizi güzellikleri gören, hisseden, takdir edenlerden eylesin.


Değerli yavrum, selam, sevgi ve saygı ile beraber bütün güzelliklerin de senin yanında olmasını diliyorum...











Sabri Tandoğan





Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]