Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : En büyük ışık varken mum ışığı arayanlara hayret doğrusu?
Gönderen : Banu Şahin
Tarih : 8/12/2017 10:44:43 AM


.


Allah`in selami, muhabbeti üzerinize daim olsun sevgili, Nur yüzlü, nur Gönüllü sayin Hocam.


Isvicre`de yaklasik 20 senedir yasayan bir bayanim. Sizi Tv lerde ve sitenizde devamli büyük bir hayranlikla izliyorum. Yazilarinizi defalarca zevkle okuyorum, cevremdeki arkadaslarima hep sizden bahsediyorum. Cenab-i Allah sizden razi olsun. Sizin gibi manevi büyüklerimizi Rabbim basimizdan eksik etmesin insallah.


Tasavvufla ve maneviyatla tanismam 94 lü senelerde bir aile dostumuz sayesinde oldu, yine o Hakkin rahmetine kavusmus olan aile dostumuz ablam ile o zaman Üsküdarda yasayan bir mübarek zatla tanisma lütfuna Rabbim nasip etti. Bu mübarek, ledün ilmi sahibi, Allah´in sevgilisinden cok güzel manevi sohbetlerle az-cok nasiplenmeye calistim. Ama bazi ailevi sorunlar ve buradaki bazi sohbet arkadaslarimizla olan kopukluklar yüzünden kendisiyle baglantimiz koptu, daha dogrusu cok yaslanmis oldugundan (90 li yaslar) bir yakininin yaninda ama nerde oldugunu bilemiyorum. Lafi uzattim Hocam, demek istedigim, o manevi insanla irtibatim ne yazik ki yok, simdi bu boslugu cok derinden hissediyorum. Bir ay önce umreye gitme lütfuna kavustum, Rabbime sonsuz sükürler olsun. Sizden ricam bu icimdeki inanilmaz mürsid boslugunu nasil doldurmam gerektigi konusunda fikrinizi almak istiyorum. Üc senedir namazimi ve diger farz olan ibadetlerimi aksatmadan yerine getirmeye gayret ediyorum. Buradaki calisma hayatina ragmen bu benim icin yemek-icmek kadar degerli ve önemli farzlarimi yapmak bana inanilmaz huzur veriyor. Ankarada merhum Haci Ahmed Kayhan dedemizin talebesi olan Selahattin Yurdakul dedemden kalan yazilari, dosyalari okumaksa ayri bir güzellik. Iste bu maddi dünyanin icinde manevi bir hoca arayisim son zamanlarda cölde su arayan, Leylasini arayan Mecnun misali doruk noktaya ulasti, namazlarimdaki dualarimin en basinda bir manevi hocaya kavusma arzusu dayanilmaz yalvarislarla günden güne artiyor. Size yazarak bu konuda sizden yardimlarinizi dileniyorum. Su fakire bu konuda isik tutar, yol gösterirseniz duaciniz olurum, Rabbim sizden RAZI olsun, Efendimizin sefaati hep sizinle olsun insallah. Muhabbetle, saygiyla hayirli bir ömür diliyorum efendim.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Banu Şahin,


Kıymetli yavrum, Resulullah Efendimiz sade Müslümanların değil, bütün kainatın mürşidi, önderi, rehberi, yol göstereni. Daha ne arıyoruz? Biz deli miyiz? Biz çılgın mıyız? Birtakım insanların peşine niye düşüyoruz? Otur, Peygamberle yüz yüze gel. Aşkı Peygamberde ara, bul. Her gün O’nun Hadislerini oku. Her gün O’nun hayatına ait kitapları oku. O’nu bir aşk haline getir. Lütfen kapı kapı dolaşma. Tek ışık, tek gerçek, tek güzellik, tek mürşid Resulullah Efendimiz. Lütfen aklımızı başımıza toplayalım. Peygamberden başka mürşid aramayalım. Bu gaflettir. Bu delalettir. Bu güzelliğe karşı yapılan bir ihanettir.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]