Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her an bir güzelliği yaşayalım.
Gönderen : Sabri Babadan
Tarih : 8/24/2017 10:04:50 PM


.


HER AN BİR GÜZELLİĞİ YAŞAMAK
"Her şeye her gün yeni bir gözle bakmak gerekir. Bir Japon çay üstadı ve Zen büyüğü “Eğer bir kimse içtiği çayın her yudumundan ayrı bir tad almıyorsa o insan yetişmemiştir” diyor. Biz bunu alıp her konuya uygulayabiliriz. Mesela bir bluz aldık, onu her giyişimizde ayrı bir zevk almaya çalışmamız gerekir. Bir şiiri her okuyuşta yeni bir haz duymak gibi. Ben içtiğim bir çorbanın her yudumundan ayrı bir tad alırım mesela.


-Efendim, bunu biz kendimizde nasıl geliştirebiliriz?




Sabri Baba: Bunun için önceden kendini hazırlayacaksın, o anda sadece o konuya konsantre olacaksın. Çevreyle ilgini keseceksin. Ben çorbamı bu şekilde yudum yudum içtim demin. Önemli olan bütün zihni melekelerimizi bir noktada toplayabilmek.



Özdemir Asaf bir şiirinde:



“Bir kelimeye bin anlam yüklediğim zaman sana sesleneceğim”



diyor. Yunus, o konsantrasyona erişebilmek için kırk sene sükût etti. Ben de lisedeyken masamın üstüne bir elma koyar, bütün zihni melekelerimi toplar, uzun süre onu inceler, seyrederdim. Bu farklı objelerle de uygulanabilir. Tekamül işte böyle oluyor, üniversite okumakla olmuyor. Ne güzel söylüyor Yunus:



“İlim ilim bilmektir


İlim, kendin bilmektir


Sen kendini bilmezsin


Ya nice okumaktır”



Bugün öyle profesörler var ki maneviyat yolunda bir adım bile atamamıştır. İşleri güçleri çalım, caka."



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]