Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gerçek sevgiler sağlıklı, şahsiyet sahibi insanlar arasında doğar.
Gönderen : Ülker Erdoğan
Tarih : 9/5/2017 10:00:08 AM


.



Merhaba Efendim,





Gerçek sevginin göstergeleri nelerdir?





En büyük sevgilerin muhatabı olmanız dileğiyle sonsuz saygılar, hürmetler, sevgiler...





Ülker Erdoğan





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Ülker Erdoğan,





Kıymetli yavrum, bu o kadar ilginç bir soru ki önce şunu söylemek isterim, bir sevginin doğması kadar devam etmesi de sadece bir tarafla olmuyor. İki taraf gerekiyor. Bazan bir taraf ölesiye seviyor, ta göklere kadar, hem, hem Allah’a kadar seviyor. Ama karşı tarafta bu sevgiyi hissedecek kalp, anlayacak kafa, ürperecek gönül yoksa ne yapılabilir? Günümüzde çok defa böyle oluyor. Vaktiyle Salih Zeki Akpay isimli bir matematikçi yazdığı bir şiirde şöyle demişti:










“Kalbim uçurumlarda açan bir çiçek





O kadın bu kalbi nereden bilecek”










Ancak iki taraf da belli bir zeka düzeyinde, belli bir kültürde, belli bir hassasiyet ve incelikte olacak ki karşı taraf buu algılayabilsin. Yoksa katı, duygusuz, zekadan mahrum, incelik ve görgüden uzak insanlar hiçbir zaman bir büyük, bir yüce, bir gerçek sevgiyi anlayamıyorlar.





Gerçek sevgilerde samimiyet vardır, içtenlik vardır, fedakarlık vardır. Gerekirse karşı taraf için canını, malını, her an ortaya koyabilir. Ama tahtakurusu akıllı, incelikten uzak insanlar için böyle duygular zaten mevcut değildir. Onlar, fareler gibi sadece küçük, hasis, zavallı, menfaatlerinin peşinde koşarlar. Bu tür kimseler insanlık adına esef edilecek zavallı, biçare kimselerdir.





Durum böyle yavrum, Allah, bizleri sevenlerden ve sevilenlerden eylesin.





Selam, sevgi ve saygı ile.





Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]