Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah, çaresizlerin çaresidir.
Gönderen : "Öğrenci"
Tarih : 9/11/2017 4:52:16 AM


.


ÇARESİZLERİN ÇARESİ


Yaşlı bir kadın Cüneyd-i Bağdadi’ye gelir ve kaybolmuş olan oğlunun bulunması için dua ister.



Cüneyd-i Bağdadi’nin cevabı kısadır: "Sabret!" Zavallı kadın, boynunu büker, geri döner.


Bir kaç gün sonra evlat ateşiyle yüreği kavrulan dertli ana tekrar gelir:"Efendim,ne olur bu sefer dua buyursanız." der. Cüneyd-i Bağdadi’nin cevabı yine kısadır:"Sabret!"


Kadın zorlanarak ta olsa yine itaat eder. Sonra, bir kaç gün geçer ve yaşlı kadın bir kez daha gelir, dileğini tekrarlar.Üçüncü kez "Sabret" cevabını alır. Fakat yaşlı ana bu kez dönüp gitmez."Efendim" der "Artık dayanacak gücüm kalmadı.Ben artık çaresiz kaldım." Cüneyd-i Bağdadi bunun üzerine hiç sesini çıkarmadan ellerini kaldırır, duaya durur. Sonra kadına dönüp:"Eğer doğru söylüyorsan git ,çünkü evladın evine dönecektir."


Yaşlı kadın bu müjdenin ümidiyle evine döner ve oğlunu evde bulur, dünyalar onun olur.Halk hayretle Cüneydi Bağdadi’ye sorar:"Efendim çocuğun döneceğini nereden bildiniz ?"O, Kuran'dan bir Ayetle cevap verir:


"Çaresizlerin çağrısına Allah’tan başka cevap veren yoktur" (Neml 62). O kadın "çaresiz kaldım" deyince anladım ki Rahmet ve Kudret imdadına koşacaktır !





Saygı ve sevgilerimle


Öğrenci

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]