Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sevgi, en büyük ilaç.
Gönderen : "Bir Okuyucu"
Tarih : 9/13/2017 11:21:29 PM


.


Sayın Hocam




Bazı din adamları Vahdet-i vücud görüşünü İslam'ın dışında tutuyorlar.Vahdet-i vücud hakkında bilgi verebilir misiniz?



Sevgi ve saygılarımla


Murat Sinanoğlu


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Murat Sinanoğlu,


Efendim, Mevlana’ya sormuşlar, “Aşk nedir?” demişler, cevap vermiş “Ben ol da bil”. Vahdet-i Vücud da bunun gibi. O hali yaşamayan, bu durumu bilemez, anlayamaz, idrak edemez. Sonunda inkara gider. Bugün varlıklarıyla iftihar ettiğimiz bir Yunus, bir Mevlana, bir Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, bir Ümmi Sinan Hazretleri hep Vahdet-i Vücudu bilen, anlayan ve yaşayan insanlardır. Bu bir haldir efendim, bir yaşantıdır. Yaşamayan ne bilsin. Mesela ben hayatımda hiç havyar yemedim. Siz bana Sabri Bey, havyarı anlat bakalım derseniz ne diyebilirim ki. Onun lezzetini ağzımda hissetmeden size nasıl cevap verebilirim. Vahdet-i Vücudu kabul edemeyen kimseler de olaya yalnız akılve mantık çerçevesi içinde baktıkları için bir türlü kabul edemiyorlar. Ve inkar cihetine gidiyorlar. Resulullah Efendimiz, miraca çıkıyorlardı. Yanlarında Cebrail AS vardı. Bir yere kadar geldiler. O yerden sonra Cebrail AS “Y a Resulullah”, dedi, “Ben, bundan sonraya gidemem, yanarım” buyurdu. Burada Cebrail AS aklı temsil ediyordu. Mana yolculuğunda akılla bir yere kadar ulaşılır. Ondan ötesi aklı da aşan bir özel manevi inançla yapılır. Herkesten o mertebeye gelmesini beklemek olacak iş değildir. Onun için onları da edeple, saygıyla karşılamak gerekir. Nasıl günlük hayatta içinde yaşadığımız insanlar arasında herkesden aynı olgunluğu göremezsek, bu mes’ele de öyle.


Vahdet-i Vücudu bütün nüanslarıyla anlayabilmek, kavrayabilmek, hissedebilmek için “İlm-i Ledün” tahsili, idraki ve yaşanması gerekir. İlm-i Ledün, kitaplar okuyarak, üniversiteler bitirerek öğrenilemez. Ancak bir insandan tahsil edilir.


Muhterem efendim, durum kısa ve özlü olarak bu kadar anlatılabilir. Gerisini sizin edebinize, inceliğinize ve idrakinize bırakıyorum.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]