Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sevgi alınmaz, sevgi verilir.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 9/15/2017 9:48:24 AM


.


SABRİ BABA'DAN MEKTUP VAR
SEVGİ ALINMAZ, SEVGİ VERİLİR
Kıymetli yavrum,
Neden sevgiyi çevrenden arıyorsun? Allah, Peygamber varken, Kur’an ve Hadis varken niye başkalarından bekliyorsun? Hepimiz sevgi yoksunu değil miyiz? Daha ilkokul sıralarından başladım, bugüne geldim. Hep sevgiyi ben verdim. Hem de nasıl verdim. Ölesiye. Ama bir iki kişi hariç kimseden karşılığını bulamadım. En ufak bir sıkıntım olunca çevremdeki insanlar uzaklaştılar. Beni cami avlusuna bırakılan bir çocuk durumuna getirdiler. Ama kimseye gücenmedim. Kimseye kırılmadım, kimseye darılmadım. Bizim görevimiz sadece sevmek. Sonra yine sevmek. Sonra yine sevmek. Hayat bu yavrum. Bir tek gerçek var: Allah rızası için sevmek, Allah rızası için hizmet etmek. Bunarın karşılığında bir teşekkür bile beklemek bizim için adi, aşağılık bir davranıştır. Lütfen yavrum, çevrendeki insanları sev. Ölesiye sev. Onlara hizmeti aşk haline getir. Ötesini düşünme. Daima mütebessim ol. Sesin daima yumuşacık olsun. Hareketlerin ince, zarif, kibar olsun. Öleceğini bilsen yine surat asma. Düşün ki çevren meleklerle dolu. Her hereketin, her kelimen Allah’ın ekranına kaydoluyor. İlahi mahkee kurulduğu zaman herkes kendi hayatının filmini seyredecek. Yeter ki o ekranda olumsuz hiçbir şey olmasın. Gülten Akın ne diyor:



“Bekleyin, bekleyin, durmaksızın bekleyin


Bir gün unutulmuş bir aynadan


Bütün sevgiler size dönecek”


Değerli yavrum, biz dünyaya sevgi almaya değil, sevgi vermeye geldik. Bunu öğrenip uygulamadığımız takdirde hayat boyu avucumuzu yalarız. Onun için kolları sıvayalım. Hayatın sanal yönünü değil gerçek yönünü yaşamaya çalışalım. Bu güne kadar sana öğretilenler, işittiklerin, çevrende şahit oldukların hep hayatın sanal yönü. Bunların elinin tersiyle it. Bir tek şey aklında kalsın: “En büyük ibadet insanları sevmek ve onlara hizmet etmektir...”


Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]