Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sabri Baba'dan-Karar alma sanatı.
Gönderen : Çiğdem
Tarih : 10/9/2017 11:44:22 PM


.


Aziz Büyüğüm, Çok Değerli Dostlar,


Hepinizi en kalbi dileklerle selamlıyor, hayırlı günler diliyor, Sayın Büyüğümüzün yeni bir sohbet notunu paylaşıyorum.




Saygı ve sevgilerle…




Çiğdem





SAYIN BÜYÜĞÜMÜZ SABRİ TANDOĞAN’IN GÖNÜL SOHBETLERİNDEN NOTLAR - 40



KONU: KARAR ALABİLMEK


11 Mart 2000 Cumartesi


Sabri Tandoğan


Evlenmeyi düşünen ama bu konuda karar almakta zorlandığını ve bu durumdan da sıkıntı duyduğunu yazan bir dinleyiciye cevaben:


Ben insanların yazısına bakarak hakkında belli yargılara varabilirim. Bence siz duygulu, hassas bir insansınız, öyle hissediyorum. Ancak bir insanı mutlu etmek için sadece hassas, duygulu olmak yetmiyor.


Bence kararsız olmak sadece evlilik konusunda olmuyor, ben olaya daha geniş bakıyorum. Evlilik sadece hayatımızın bir kısmı. Hayat bizden yere sağlam basıp aldığımız kararları kati olarak uygulamamızı bekliyor. Onun için evvela ruhen sükunet içinde olmamız lazım. Burası çok önemli. Niye tereddütler içinde kalıyoruz, niye karar veremiyoruz? Çünkü fıtratımıza uygun davranmıyoruz. Kafamızı olur olmaz şeylerle, dedikodularla dolduruyoruz. Bunun sonucunda fıtratımızdan adım adım uzaklaşıyoruz. Kesinlikle söylüyorum, bütün korkuların, kararsızlıkların nedeni fıtratına uygun davranmamaktır. Çare nedir? Çare önce ibadetlerini en güzel şekilde yapmaktır. Önemli olan hayatta yere sağlam basabilmektir. Olaylar üstümüze gelince çırpınıp kaçmak bir şey getirmez. Dr. Münir Derman Bey, “En büyük kötülük insanın kendi kendini kandırmasıdır.” derdi. İnsanlar bugün bir aldanışlar zinciri içinde. Herkes kafaya birini takıyor. Önemli olan hayat karşısında kesin bir karar alıp, onu mertçe uygulamaktır. Bir insan akşama kadar gevezelik eder, akşam aptal kutusunun başına oturur, bazen yemeğini onun karşısında yerse tabi doğru kararlar alamaz. Biz tertemiz doğduk efendim. Önemli olan fıtratımızı tertemiz tutabilmek. İnsanoğlu dünyaya son nefese kadar tekamül için gelmiştir. Biz her an daha iyiye, daha güzele gitmeye çalışmalıyız.


Yaşım ilerledi diye gözü kapalı evlilikler yapanlar oluyor. Ben buna karşıyım. Ama aşırı eleştirici de olmayalım. Hayatta mükemmel hiçbir insan yoktur. Dua edelim, “Yüce Allah’ım (cc) eğer bu evlilik bize hayırlı gelecekse, hayırlı evlatlar olacaksa onu bize nasip et” diyelim. O zaman sonuç elbette güzel olacaktır. Bu şekilde güzel, nezih bir evlilik yapabiliriz.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]