Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayatın sırlarını anlamaya çalışmak.
Gönderen : Reyhan Kaya
Tarih : 10/11/2017 10:01:34 AM


.


selamün aleyküm çok kıymetli babacığım sizi çok sevdiğimi söyleyerek söze başlamak istiyorum. hergeçen gün hayatı anlamaya,olaylardan manalar çıkarmaya çalışıyorum.altın değerindeki o sözleriniz aklımdan hiç çıkmıyor.otobüste okula giderken bile gözümün önünden geçen herşeye farklı bir gözle bakar oldum artık.herşeyden anlamlar çıkarmaya çalışıyorum.bazen yine dalıyorum sonra birden kendime geliyorum reyhan diyorum hayatın bir anını dahi kaçırma düşün düşün düşün.ve hep düşünmeye çalışıyorum bu güzel hayatın sırlarını... babacığım kendimi çok şanslı hissediyorum.sizi tanıdıktan sonra ufkum genişledi,bakış açım değişti.hayatı görmeye ve anlamaya çalışıyorum çok şükür.Allah sizden razı olsun. sizin herzaman söylediğiniz bir söz var "hayatı çok dikkatli bir kitap gibi okumak" bunu başarabilenlere ne mutlu.Allah hepimize nasip etsin.Amin. hürmetle o mübarek ellerinizden öpüyorum babacığım hayır dualarınızı eksik etmeyin üzerimizden.Allah a emanet olun.hoşçakalın.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Reyhan Kaya,


Kıymetli yavrum, her mailin artık bir önceki güne göre daha iyiye, daha güzele, daha mükemmele doğru gittiğinin en güzel kanıtı oluyor. Allah nazardan esirgesin, babacığın artık seninle iftihar ediyor. Onun has evladı oldun.


Hayat böyle yavrum. Yaşadığımız sürece hep bir yarış içinde olacağız. İyinin, doğrunun, güzel olanın, estetik olanın, ince ve zarif olanın peşinden gideceğiz. Her günümüz bir öncekine göre biraz daha iyi, biraz daha mükemmel olacak. Peygamberimiz’in “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” sözünü hiç unutmayacağız. İç dünyamızı arıtma, tasfiye etme, güzelleştirme yolunda olanca gücümüzle, aşkla, inançla hareket edeceğiz. Hayat güzel, çok güzel, inanılmayacak kadar, akla sığdırılamayacak kadar güzel. Ne olur bu güzellikleri, bu meleklerden gelen ışınları bir takım negatif insanların negatif sözleri ve hareketleriyle karartmayalım. Şuna emin olalım ki o negatif insanlar da hayat sahnesinde kendi rollerini oynuyorlar. Bir tiyatro eseri sahneye konulurken rejisör rol dağıtımı yapıyor. O andan itibaren herkesin görevi rolünü en iyi oynamaya çalışmak. Negatif insanlar da hayat sahnesinde kendi rollerini oynayacaklar, bunda hayret edilecek hiçbir şey yok ki. Önemli olan oyunun inceliğinin bilincine varıp, “oyuna gelmemek”. Herkes bildiğini yapacak. Hangi tecellinin mazharı ise onda o zuhura gelecek. Bize düşen görev şu şunu yaptı, bu bunu söyledi gibi mahalle karısı dedikodularıyla vakit geçirmemek, her an daha iyiye, daha güzele gitmenin aşkı, vecdi, heyecanı ve güzelliği içinde yeni ufuklara kanat açmak. Kudsi Hadiste Cenab-ı Hak, “Kulum bana bir adım gelirse, Ben ona on adım giderim” buyuruyor. Bu muhteşem müjde ortada iken kaybedilecek zamanımız yok, boşa geçirilecek bir tek dakikamız yok. Hedef tek, gaye müşterek. Kıymetli yavrum, bana öyle geliyor ki hayat yolunda artık treni rayına koydun. Allah o yolda süratle ilerlemeyi sana da, memleketimin aziz gençlerine de nasib etsin. Parolamız ileri, daha ileri, daha ileri olsun. Durumu bir tek gün aksatmadan bir bayrak yarışı gibi telakki edelim ve çalışalım, çok çalışalım, deliler gibi, çılgınlar gibi çalışalım. Şunu iyi bilelim ki Kuran-ı Kerim de buyrulduğu gibi “İnsan için kendi çalıştığından başka daha güzel hiçbir şey yoktur”. Kıymetli yavrum seni Allah’a emanet ederken yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan
Rahmet ve Şefaat Gani Gani Üstlerine Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]