Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Yaratılanı hoş gör, Yaradandan ötürü.
Gönderen : Sabri Babadan
Tarih : 10/13/2017 11:02:18 AM


.


"YARADILANI HOŞ GÖR, YARADANDAN ÖTÜRÜ"



"Yunus, “Yaradılanı hoşgör Yaradan’dan ötürü” der. Mahlûkatı sevmek ve hürmet eylemek lâzımdır. Her yaratıl­mışın, bir nedeni, bir hikmeti vardır. Akrepler, yılanlar bile bir hikmete dayanılarak yaratılmıştır. Bir Fransız bilgini, mutekit, saygılı bir insanmış. Kendi inancının gereklerini harfiyen yerine getirirmiş. Yalnız farelerden çok iğrenir, tiksinir, arada sırada “Yarabbi, her şey iyi, güzel, yerinde ama bu pis mahlukları ne­den yarattın, ne gereği vardı” diye söylenirmiş. Bir gün rüya­sında çok yaşlı, nur yüzlü bir zâtı görüyor. Evlâdım diyor, sen fareler hakkında bilimsel bir inceleme yap. Göreceksin, düşün­celerin değişecek. Allah sebepsiz hiçbir şey yaratmaz. Her zer­renin ayrı bir yaratılış nedeni vardır, Biz onu gereksiz, lüzum­suz, pis, tiksindirici buluyorsak, hiç şüphen olmasın, bu bizim noksanımızdandır. Bizim bugünkü bilgimizin yetersizliğindendir. Çalış yavrum, gayret et. Işık gelince karanlık gider.



Fransız bilgininin uzun yıllar süren çalışmalarının sonucu çok ilginç çıkıyor; anlıyor ki fare olmazsa tabiat âlemindeki dü­zende bir aksama olacak. Bunu yazdığı büyük bir eserle bilim âlemine sunuyor. Her ne ki yaratılmıştır. Bir nedeni vardır. Bir fonksiyonu vardır."



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]