Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Ben insanın sırrıyım, insan benim sırrım”. Kudsi Hadis.
Gönderen : "Okuyucu"
Tarih : 11/10/2017 10:18:25 PM


.


Efendim,
Kur’an-ı Kerim’in mealini kimden ve nasıl bir yöntem izleyerek okumamızı öneririsiniz? Henüz tamamını okumadım ve O’nun içindeki bilgilerin çoğunu yeni tanıyacağım. İşte bu sebepten O’nu normal bir kitapmış gibi okumak istemiyor, yöntemle ilgili tavsiyelerinizi rica ediyorum. Arapça’yı da öğrenerek ojijinali ile anlayın der misiniz?



Hürmet ve sevgilerimle.


Sabri Tandoğan Efendi Hz’nin cevaben yazdıkları:
----------------------------------------------------------------------------------------
Kıymetli yavrum,
Bir metni en iyi anlamanın yolu onu tekrar tekrar su içer gibi okumaktır. Şu anda benim elimde Samiha Ayverdi’nin “Mülakatlar” isimli eseri var. Bu on beşinci okuyuşum. Kitapta öyle ince nüanslar var ki bir kereyle iki kereyle onların farkına varılacağını sanmıyorum. Belki hatırlarsınız bir izleyicime verdiğim cevapta “Yirminci Asrın Işığında Müslümanlık” isimli kitabı iki yüz kere okuduğumu söylemiştim. Altmış sekiz yıldır Yunus Emre’yi okuyorum. Korkunç bir lezzet alıyorum, tadına doyamıyorum. Allah’ın vereceği ömür içinde daha ne kadar okuyacağımı bilemiyorum. Öyle mısralar var ki benim için hala sırlarla dolu, mesela “Seni deli eden şey yine sendedir, sende” mısraı. Bugünkü psikiyatrinin geldiği noktada bu mısraın çözülmüş olduğunu sanmıyorum. Onun için yaşadığımız sürece her an kendi kendimizi aşmak, her gün daha iyiye, daha güzele, daha mükemmele gitmek durumundayız. Bir Kudsi Hadis var ki ne zaman okusam beni titretiyor, ürpertiyor:


“Ben insanın sırrıyım, insan benim sırrım”.


Efendim, dil öğrenmek eğer imkanlarımız var ise güzel, çok güzel, harikulade güzel bir şey. Muhakkak pek çok yönden faydası olur.


Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]