Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Tüp bebek Allah'ın vemediğini, zorla almaya kalkışmaktır. Hayrı yoktur.
Gönderen : "Okuyucu"
Tarih : 11/10/2017 10:22:56 PM


.


Sevgili Sabri babacığım,
Şimdi size bir soru soracağım ve o engin bilginize, beyaz gönlünüze başvuracağım. Babacığım kaç senedir ben de bir esneme oluştu, bildiğiniz esnemek pazar sabah 11 de de kalksam esniyorum, sabah 6 da 7 de de. Günde 10 saat de uyumuş olsam esniyorum, gitmedik doktor bırakmadım, beyin damarlarım, boyun damarlarım hamdolsun, bir darlık yok, boynum da bir fıtıklaşma varmış ondandır dediler, fizik tedavi gördüm, boyun ağrılarım azaldı ama o esneme hala devam ediyor Allah tan ev hanımıyım, ama yine de insan ev gezmesinde çarşı da pazarda bile mahçup oluyor, çünkü çok sesli esniyorum, bazen çene kemiğim kırılacak kopacak gibi oluyor ve gözümden yaşlar geliyor ve göğüs boşluğumda hep sıkıntı hali ve bazen başımda bu haldeyken çok ağrıyor.



Geçen yıldan beri tüp bebek tedavisi gördüğüm yerdeki sevdiğim ve insan olarak da güvenip saygı duyduğum doktorum hanımefendiye danıştım, bu 6 yıldır artan ama ondan önce de nerdeyse ortaokul yıllarımdan beri olan durumu gittiğim doktorları anlattım. Şu an 37 yaşımdayım. Doktor hanım bu gidişimde bana aynen şunu söyledi "Ortalıkta çok nazar var siz çok çok güzel yüzlü bir hanımsınız huyunuzda iyi yüzünüze bakan birilerinin gözüne geliyorsunuz Nas Felak okuyun. Bol bol da sıcak suya limon sıkıp yemeklerden sonra için" Kayınvalidem de bana nazar olduğunu hep söylüyordu, bazen köyden bize yatıya geldiğinde okur onunda gözünden yaşlar gelir, kendini balkona zor atar. Doktorum hanımefendinin dediğini dedim, doğru demiş tesettüre uygun giyiniyorsun, süsünü kocandan gayrısı görmüyor ama yüzünü nasıl kapayacaksın. Tek çaremiz okumak dedi. Zaten hergün okurum, eşimi duayla yolcu ederim. Şimdi o günden beri daha fazla okumaya başladım fakat okudukça esnemem azalacağına adeta üst kattaki komşum duyacak kadar sesli oluyor ve bütün yüzümdeki kemikler sızlıyor, kaburgalarım acıyor esnerken sanki içim kıyılıyor, gözümden hüngür hüngür ağlamışım gibi yaş geliyor. Okumaktan başka ne yapayım babacığım, ya da başka hangi duaları okuyayım? Sağlık ve afiyetle kalın eşim de ben de ellerinizden öperiz. Nurgül



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Nurgül Hanım,


Kıymetli yavrum, on dört ciltlik Gönül Sohbetleri kitaplarını mütemadiyen oku. On kere, yirmi kere, otuz kere, mütemadiyen oku. Arada Nas ve Felak Surelerini oku. Yasin Suresini oku. Çok sık Besmele çek. Ben de dua edeceğim, inşallah yakında kurtulacaksın.


Gelelim tüp bebek meselesine. Hayatta benim aklımın almadığı şeylerden biri de budur. Allah vermediğini, Allah’la yarışarak almaya çalışmak. Bu çok iğrenç bir şey. Hiçbir tüp bebek sahibi o çocuğun hayrını göremez. O çocuk onlara kan kusturur… Hayret doğrusu.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan


Onun ve Hakka Göçen Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]