Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gerçek aşk azalmaz, günden güne artarak sonunda Allah'a ulaşır.
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 11/12/2017 12:01:30 PM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım.


Sabri Baba'mız derdi ki:


Parça ile bütün birdir. Bir damla suda bütün evren gizlidir. Sonsuza dek yaşayacakmışcasına öğrenmeli. Yarın sanki ölecek gibi yaşamalıyız. Hayat her an önümüzde açılan yolu yürrümektir. O an bizden ne istiyorsa onu yapmaktır. Aradığımızı ancak biz bulabiliriz. Yunus bir siz dahi bulun benim bende bulduğumu der. Gerçekler ve güzellikler bizim içimizdedir. Her insanın içinde doğuştan Nuru Muhammedi vardır. Yunus Hiç kimse bilmez bizi biz ne iş içindeyiz der ve ilave eder seni deli eden şey yine sendedir.


Rahmetli hocam sürekli öğrenmemizi öğrediklerimizi yaşamamızı istiyordu. Cumartesi sohbetlerinde "Yavrum buraya ben bir şeyler öğrenmeye geliyorum" derdi. Demek ki son nefesimize dek öğreneceğiz ve o an içinde bize ne ödev geldiyse haktan onu hürmetle yaşıyacağız. Mesela arabamız var bir yere giderken o kardeşimizi de götürebiliriz. Allah'ın hoşuna gider onun duası belki bir ömür sana işık tutar bilemezsin. Sen yeter ki gönülden severek yap. Yine kitaplarımızda buyurur: "Yap bir iyilik, at denize. Balık bilmez ise Halık bilir."


Ne kadar önemli hayat bize bir okul, biz de onun ebedi öğrencileriyiz. Öğrenerek bir de yaşayarak sınav içindeyiz. Öğrenci bilmez sınavdaki soruları kolay mı, zor mu çıkacak. Ama önceden iyi dinlediyse, anladıysa sınavda başarılı olur. Aslında bizim bütün vücudumuz göz ve kulak, görebilir isek işitebilir isek. O zaman sen göremez isen, o vücut görür ve işitir. Bir şekilde sana uyarır ya yap ya da yapma der. Biz içimizin sesini dinleyeceğiz. Doğru ne, onu yapacağız.


Komşumuzun kızını üzgün görmüştüm geçen yıl kapıda. Kızımın ismi Bircan. Yavrum okul nasıl gidiyor derslerin nasıl, dedim. Bircan bütün derslerim çok iyi ama din dersimi sevmiyorum onu yapamıyorum dedi. Bircan kızımız ilkokul beşe gidiyor. Bak yavrum din dersini öğrenirsen öbür derslerinde de başarılı olursun. Korkma, benim elimden bir şey kurtulamaz. Bu dersime severek çalışacağım de benim elimden kurtulamazsın de bak yavrum başarılı olacaksın, dedim. Yazılı olmuş Bircan koşarak geldi birgün, Teyze biliyor musun bu gün okulda gün boyu sana teşekkür ettim. Din dersimden yüz aldım dedi. İkimiz de mutlu olduk.


Hocam yardımcı olun, hep verin, bu az bu çok demeyin, bir tebessümü küçümsemeyin derdi. Yine "Bir tebessüm bütün dünyayı dolaşır" derdi. Hayatın özünü sundu hocam bizlere. Allah sonsuz kez razı olsun.


Hocam "Yavrum türkülerde de size cevap gelir" derdi. Dün Aşık Veysel yeni türküsünü dinledim birazcık.


Güzelliğin on para etmez, gönlümdeki aşk olmazsa


Eğlenecek yer bulaman, gönlümdeki aşk olmazsa.


Kimi okurdu kimi yazardı bu düğümü kim çözerdi.


İçimdeki aşk olmazsa


buyuruyor. Allah her zerrede... Allah'ın nurunu her zerede zuhurunu görüp aşkımızı çoğaltsın. Demek ki bizi yaşatan hak aşkı, o aşkı yakaladık mı düğümleri çözeceğiz inşallah. Siyahı siyah, beyazı beyaz göreceğiz. Allah'ın izniyle yardımıyla.


Hocam'a sormuştum cumartesi sohbetinde. Babacığım bir profesör tanıdığım "Aşk azalıyor zamanla dedi, doğru mu" dedim. Biraz kızarak yavrum banka mı bu dedi, onlar bir şey bilmiyor, sen öğret dedi. Utandım mahçup oldum. Yüzüm kızardı ne hikmetse o profesör bir daha benimle görüşmedi telefonlarımı açmadı. Çok aradım ama nafile babamın sözü ödev olarak bana kaldı. Bu ödevime aşkla sarıldım başka türlü olmuyor. Veysel'in dediği gibi.


Hocama ve tüm takip eden yakınlarına selam olsun. SAĞLICAKLA SEVGİLERLE KALALIM.


Gönül Pınarı

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]