Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ateistlerin sevgisi olur mu?
Gönderen : Sabri Babadan Cevap
Tarih : 11/16/2017 3:45:47 PM


.


ATEİSTLERİN SEVGİSİ OLUR MU?
Sabri Tandoğan Efendi Hz'ne Sorular ve Cevapları:


– Efendim, siz “İnsanın sevgisi, imanı ile ölçülür” diyorsunuz. Bir ateist sevemez mi? Bazen bakıyorsunuz, inancı çok zayıf veya hiç olmayan çiftler iyi anlaşıyormuş, birbirlerini seviyormuş gibi görünüyorlar?



Sabri Tandoğan Efendi Hz


Bir ateist ne sevebilir, ne sevilebilir. Çünkü onlarda gönül taş gibi olmuştur. Onlar Allah’ın verdiği nimetleri yerler, içerler, sonra da inkâr ederler, isyan ederler. İnsanın imanı arttıkça sevgisi de artar, iman sıfıra giderse sevgi de sıfıra gider. O inançsız çiftler rol yapıyorlar. İki ateist insanın birbirini sevmesine imkân, ihtimal yok. Onlar köpek beslese, onu da sevemezler. İnançsız bir insanda nefs zirvededir. Böyle iki nefsin anlaşmasına imkân yok.


– Efendim, maddi değerlerin ön plânda olduğu bu çağda, insanlar neden birbirlerine sevgilerini gösteremiyorlar? Bu en azından maddi bir yükümlülük getirmiyor.


Sabri Tandoğan Efendi Hz


Çünkü, bir sevginin gösterilebilmesi için nefsin yenilmesi gerekiyor. Bir insan nefsini aşmadıkça çevresine sevgi gösteremez. Kâinatta hiç kimse, kâinatın gelmiş geçmiş en büyük, en yüce insanı olan Peygamber Efendimiz kadar sevgi dolu olmadı. Şu anda bu çağın, bu zamanın en büyüğü de, sevgisi en büyük olan kimse, odur. Aşk kimdeyse, yücelik ondadır.


Sabri Tandoğan Efendi Hz
Allah ondan razı olsun
Makamı Âli Olsun

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]