Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hedef, daima daha ileriye.
Gönderen : Esra
Tarih : 11/19/2017 2:11:45 PM


.



Değerli Büyüğüm,


Bir radyo sohbetini dinledim. Orada şöyle söylediler :





"Yüce Peygamberimiz halka erişmek için Hira dağında ki vuslattan ayrılmıştır. Peygamber için bir takım manevi mamurluklar, seyredilecek şeyler, çayırlar, akarsular, huriler, köşkler zaten kendi içindedir.Böyle bir ebedi meclis ve ölümsüz hayatı bırakıp boğazına kadar çamura batmış bir avuç kör, müflis, çirkin, mahrum ve münkirle, yani bizlerle meşgul olmaya ve bizlerin elinden tutup bataklıktan çıkarmaya uğraşmıştır."


Değerli Büyüğüm, siz de yani Resulullah Efendime gönül vermiş bir Kamil-i mürşid, bana, benim gibi, Sevgili Annemin tabiriyle "İş'e yaramaz" birine tahammül ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Ellerinizden hürmetle öperim.





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Esra Hanım,





Kıymetli yavrum, peygamberler, onlardan ışık ve nur alan veliler hangi amaçla dünyaya gönderildiklerini bilirler ve içlerinde yaşadıkları cennetten çıkarak karanlık içindeki insanlara bir yaşama revişi, bir üslup götürürler. Onların da mutlu, huzurlu olmaları için ellerinden geleni yaparlar. Olay bundan ibarettir. Ben annenin fikrine katılmıyorum. Sen, çok değerli, kıymetli, asil ve yüce bir insansın. Zamanla inşallah hatalarını anlayarak sonsuzluk kervanına sen de katılacak, bütün iyilikleri ve güzellikleri kucaklayacaksın. Yaşadığımız sürece ana hedefimiz hep daha iyiye, daha güzele gitmek olacak. İki günümüzün birbirine eşit olmaması Yüce Peygamberimizin buyruğu. Hedef, daima daha iyiye, daha güzele, daha mükemmele doğru yürümek.





Selam, sevgi ve saygı ile.





Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]