Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Aferin oğlum Mehmet, bu yolda devam et”
Gönderen : "Bir Öğrenciniz"
Tarih : 11/20/2017 12:09:41 AM


.


Sayin hocam,en derin hürmetlerimi sunarim. Ben Anadolu Üniversitesinde ögrenciyim. Sizin üniversiteye de yeni kayit yaptirdim. Sizin üniversiteyi bitirmek kolay degil,insallah çabalarim ve dualarinizla iyi bir ögrenci olurum.


Benim kendi tecrübelerimden ögrendigim bir ders var. Hayattan ve insanlardan ne kadar çok sey beklersen o kadar kaygili ve mutsuz oluyorsun. Ben artik insanlardan ve hayattan hiç bir sey beklemiyorum. Basima hoşuma giden veya gitmeyen ne gelirse Allah'tan biliyorum. Birisi bana selam verse Allah'tan gelmistir diyorum.Birisinden de kötülük görsem Allah diledigi için olmustur diyorum. Elimden geldigi kadar iyi ve faydali bir insan olmaya çalisiyorum gerisini Allah'a birakiyorum.Yukaridan deseler ki yarin kiyamet kopacak,samimi söylüyorum Eyvallah derim. Bana ailem ve arkadaslarim sen ne kadar genis adamsin diyorlar. Hocam bana tavsiyeleriniz nelerdir?



Hürmetlerimle ellerinizden öperim


Bir ögrenciniz


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Bir öğrenciniz”


Kıymetli yavrum, Oktay Rıfat’ın bir şiiri vardı:



“Aferin oğlum Mehmet,


Bu yolda devam et”



diyordu. Değerli yavrum, şu şunu demiş, bu bunu demiş, bize ne bunlardan? Biz, sadece Allah’ın ve Peygamberin ne dediğine bakacağız. Elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar o güzellikleri yaşamaya çalışacağız. Hepsi bu kadar. Evet, çevreye kulak verecek olursak her kafadan bir ses çıkacak. Biz de şaşkına döneceğiz. Bize de yazık değil mi?


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan


Aziz Ruhlarına Fatihalarla

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]