Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ancak aynı ruhta aynı inançta olanlar aynı aşkı yaşayanlar dost olabilirler
Gönderen : Hatice
Tarih : 11/20/2017 12:23:10 AM


.


Değerli Hocam,


Cem Yılmaz ve Recep İvedikle ilgili yazınızı okudum, haklısınız uzak duruyorum bende ancak herkes beğeniyle izliyor, herkes herşeyi normal karşılıyor bu devirde, beğenmeyen yadırganıyor, çirkinlikler terbiyemize ters şeyler marifet oldu, kültürümüz okadar zedelendi ki arkadaşlık yapacak bir insan bile bulamıyorum, insani değerler yitirilmiş, Allah korkusu hiç yok, insanlar içinde yalnızlık çok zor ama korumak da lazım bu kirlenmiş ortamdan kendimizi, dengeleri kurmak zor. Dünyaya aşkla bağlı, inançsız insanlar arasında olumsuz etkilenmeden, mutsuz olmadan televizyonlardan etkilenmeden nasıl yaşayacağız? herkes bu olumsuzlukların kulu kölesi olmuş, arkadaş çevrem de hiç olmadı neredeyse düzgün yaşayan, insani değerlerini yitirmemiş kişiler.. Nasıl bir yol izlemeliyim hocam?



Ellerinizden öperim, saygılarımla.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Hatice Hanım,


Kıymetli yavrum, bu toplum manevi değerlerinden, örfünden, adetlerinden, sanatlarından, yaşama üslubundan uzaklaştırıla, uzaklaştırıla bu hale geldi. Söylenecek artık söz kalmadı. Yapılacak tek şey var. Başka insanlardan bize ne? Biz kendi dünyamızı kuralım. Onlar Recep İvediklerle, Cem Yılmazlarla kendi pisliklerini yaşasınlar. Bize ne?


Değerli yavrum, lütfen bu yakınmaları bırak. Kendi dünyanı kur, orda yaşa. Bizim Allah’dan, Peygamberden, meleklerden başka hiç kimsemiz yok. Bırakalım el alem bildiği gibi yaşasın. Biz de kendi dünyamızın güzelliklerini yaşayalım. Dengeleri kurmak zor diyorsun. Kıymetli yavrum, biz bu herşeyini kaybetmiş insanlarla beraber yaşamaya, bir denge kurmaya mecbur muyuz? Tekrar ediyorum, bize ne onlardan? Bizim dostlarımız Yunus’lar, Mevlana’lar, Hacı Bayram-ı Veli’ler, Hacı Şaban-ı Veli’ler, Mısri Niyazi’ler, Erzurumlu İbrahim Hakkı’lar... Açık söyleyeyim artık beni bu ıvır zıvır kimseler, insan müsveddeleri hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Diyeceklerim bu kadar.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]